sportlétesítmény

Zalaegerszegi Uszoda

Zala megye legnagyobb uszodaberuházása, a Zalaegerszegi Városi Uszoda a sport, a tehetséggondozás és a rekreáció mellett nemzetközi úszóesemények megrendezésére is alkalmas. A kültéri medence, a melegvizes tanmedence, a merülőmedence és a tízpályás versenymedence mellett felújítják a strandépületet is.

Portfólió

sportlétesítmény

Zalaegerszegi Uszoda

Összesen 1852 négyzetméternyi úszófelület, 8700 négyzetméteres, 3 szintes épület, 260 fős lelátó, 25 méteres, hatpályás kültéri medence, 50 méteres, 10 pályás fedett uszoda várja a látogatókat.  

A tervezők fontosnak tarották, hogy az egerszegiek által kedvelt művészi részletek helyet kapjanak az új városi uszodában: a modern épületben a felszerelt medencék, a strand és az azt övező tájépítészeti megoldások, az intelligens padok és játszóterek mellett méltó helyre kerülnek a városi közönség számára fontos alkotások, például a Neptun-kút, a Térdeplő leány szobra vagy a Vizafogó szobor. Németh János Kossuth-díjas szobrász dombormű-alkotása szintén gondos figyelmet kap: a most szakemberek által leválasztott, majd később visszaállított dombormű az új épület beltéri falát díszíti majd.

Tevékenység: koncepcióterv, vázlatterv, látványterv, videó, engedélyezési terv, kiviteli terv, költségvetés, BIM, geodézia

Munkatársak: Kádár Mihály, Huszár Attila, Vezér-Vereb Éva, Ábrahám Krisztina, Balla-Novák Eliza, Bán Márton, Bélafi Károly, Csapó Máté, Fehér Orsolya, Fenyvesvölgyi Mónika, Hitró Enikő, Romhányi Lilla, Szente Zoltán, Tarró-Papp Klaudia, Izrael Anna, Szalai Dóra, Tornyi Dávid, Kovács Dóra Judit, Vörös Eszter,  Bukta Gabriella, Klézli Noémi, Szögi Mátyás, Kovács Erzsébet, Péter Éva

Megbízó: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata