Hírek

Under construction #5 Ellenrieder Orsolya

2019. március 07.

Különleges érzés egy projekt első napján odaülni a tervezőasztalhoz és öröm lekapcsolni az irodában a villanyt egy projektzárás végén. Ami a kettő között történik, az gyakran sok éven át tartó munka, tervezés, újratervezés, találkozók, egyeztetések, álmos hétfők, fáradt péntekek, nagy ötletek, még egy utolsó tervmódosítás vagy csak egyszerűen: munkanapok a TSPC irodáiban. Az Under Construction sorozat ezekbe a végigdolgozott hétköznapokba szeretne bepillantást engedni egy munkatárs megszólításával – csak három rövid kérdés, pont annyi, amennyi egy kávészünetbe belefér.

Ma egy kávé mellett Ellenrieder Orsolya építész tervező kolléganőnket kérdeztük a füzesabonyi Járási Ügyészség tervezése kapcsán.

Orsolya, min dolgozol?

Járási ügyészséget tervezünk Füzesabonyba egy velem együtt 3 fős építészcsapattal és jópár belső szakági tervező kollégával. Épp a sűrűjében vagyunk, most zajlik a kiviteli tervezés java. Sok-sok műszaki részlet, láthatóak és rejtettek egyaránt most kerülnek definiálásra.

Miért izgalmas neked személy szerint ez a projekt?

Tetszik, hogy a megrendelővel közösen fontosnak tartjuk, hogy tiszta, átlátható megjelenésű és belső elrendezésű épületet hozzunk létre, ami jól használható munkahelye lesz 8-10 köztisztviselőnek. Mindennapos használati terük lesz, amit mi most megtervezhetünk számukra. Ez nagy felelősség…

Emellett nagyon izgalmas, hogy ez az első középülettervezési folyamat, aminek projektvezetését feladatul kaptam.

Az épület léptéke és a kiviteli tervfázis, már ismerős, de ennyi kolléga között segíteni az információáramlást, olykor irányokat adni, nagy kihívás.

Milyen (különleges) megoldásokat szállít a TSPC ebben a projektben (aTe szakterületeden)?

Különleges ebben a projektben, hogy szinte minden szakág házon belül van, így nagyon közvetlen kommunikáció lehet egy-egy szakmai kérdésben. Sokat lehet odafigyeléssel megismerni a szaktervezők gondolkodásmódjából, jó érzés együtt formálni ezt a házat, bízni egymás tapasztalatában. Azt gondolom, hogy az a komplex szaktudás, amit a csapat képvisel, az épület megvalósulásakor érzékelhetően megmutatkozik majd.

Címkék:
Adatkezelési tájékoztatónk jogszabály változás miatt frissült, de az adatok kezelésének részletei változatlanok. A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében.
Elfogadom
Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Köszönjük munkavállalóinknak és partnereinknek, hogy lehetővé tették, hogy cégünk, a TSPC egy gyors átállás után, megteremtve a munkavégzés személyi és tárgyi feltételeit, változatlan lendülettel folytathatja a munkát.

A TSPC számára prioritás a munkatársak biztonsága és egészsége, a jelenlegi nehéz helyzetben pedig fontosnak tartottuk, hogy közösségként gondolkozva, egymásért is tegyünk - döntéseink ezt szem előtt tartva születtek meg.

Hiszünk benne, hogy az új munkakörnyezet új nézőpontot, ötleteket és friss energiákat jelent majd - továbbra is szakértelemmel és dinamikus csapattal kísérve megrendelőinket az ötlettől a megvalósulásig.