Hírek

UNDER CONSTRUCTION #1 Stefáni Gyöngyi

2018. november 25.

Különleges érzés egy projekt első napján odaülni a tervezőasztalhoz és öröm lekapcsolni az irodában a villanyt egy projektzárás végén. Ami a kettő között történik, az gyakran sok éven át tartó munka, tervezés, újratervezés, találkozók, egyeztetések, álmos hétfők, fáradt péntekek, nagy ötletek, még egy utolsó tervmódosítás vagy csak egyszerűen: munkanapok a TSPC irodáiban. Az Under Construction sorozat ezekbe a végigdolgozott hétköznapokba szeretne bepillantást engedni egy munkatárs megszólításával – csak három rövid kérdés, pont annyi, amennyi egy kávészünetbe belefér.

 

 

Gyöngyi, mi az, amin most dolgozol?

A TSPC Kft. 2018. szeptemberében felkérést kapott, hogy a X. kerületi Mázsa utcában lévő ingatlanon a 2017. évi koncepció terve alapján továbbtervezze a közel 71.000 négyzetméter területű, többfunkciós lakótömböt megfogalmazó koncepcióját. Feladatom, hogy projektmenedzserként vezessem, támogassam a tervezési feladatokat, illetve a hatósági, megrendelői egyeztetések lebonyolítását úgy, hogy a meglévő jogszabályi előírások mellett maximálisan kiszolgáljuk megbízónk elvárásait és „jó házat” hozzunk létre.

Miért izgalmas neked személy szerint ez a projekt?

Engem a projekt komplexitása varázsol el, azt látom nagyon izgalmasnak: hogyan lehet üzleteket, szállodát és lakótömböt úgy létrehozni egy területen, hogy az ingatlan ellenkező oldalán lévő nagy alapterületű kereskedelmi egységek ne legyenek zavarók. Emellett a tervezési területre egy műemléki védettség alatt álló magtár illeszkedik, mely kis ékkőként díszíti az utcaképet és az udvart.

Milyen különleges megoldásokat szállít a TSPC ebben a projektben?

A tervezési terület sajátossága a többfunkciós megoldás, mely komoly feladatok elé állítja a Tervezőket. A terület jelenleg kereskedelmi használat alatt áll, ezt kell tudnunk megváltoztatni, használhatóvá tenni szállodai és lakóházi funkciók kiegészítésével. A másik izgalmas mérnöki kérdés egy meglévő munkagödör megoldása, hogyan lehet az ott kialakult állapotok szerint a projektet megvalósítani. A Mázsa utcában nem kisebb feladatot kaptunk, mint megváltoztatni egy terület kvalitását azzal, hogy egy raktárterület közepén élhető városnegyedet hozunk létre.

 

Címkék:
Adatkezelési tájékoztatónk jogszabály változás miatt frissült, de az adatok kezelésének részletei változatlanok. A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében.
Elfogadom
Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Köszönjük munkavállalóinknak és partnereinknek, hogy lehetővé tették, hogy cégünk, a TSPC egy gyors átállás után, megteremtve a munkavégzés személyi és tárgyi feltételeit, változatlan lendülettel folytathatja a munkát.

A TSPC számára prioritás a munkatársak biztonsága és egészsége, a jelenlegi nehéz helyzetben pedig fontosnak tartottuk, hogy közösségként gondolkozva, egymásért is tegyünk - döntéseink ezt szem előtt tartva születtek meg.

Hiszünk benne, hogy az új munkakörnyezet új nézőpontot, ötleteket és friss energiákat jelent majd - továbbra is szakértelemmel és dinamikus csapattal kísérve megrendelőinket az ötlettől a megvalósulásig.