Hírek

UNDER CONSTRUCTION #1 Stefáni Gyöngyi

2018. november 25.

Különleges érzés egy projekt első napján odaülni a tervezőasztalhoz és öröm lekapcsolni az irodában a villanyt egy projektzárás végén. Ami a kettő között történik, az gyakran sok éven át tartó munka, tervezés, újratervezés, találkozók, egyeztetések, álmos hétfők, fáradt péntekek, nagy ötletek, még egy utolsó tervmódosítás vagy csak egyszerűen: munkanapok a TSPC irodáiban. Az Under Construction sorozat ezekbe a végigdolgozott hétköznapokba szeretne bepillantást engedni egy munkatárs megszólításával – csak három rövid kérdés, pont annyi, amennyi egy kávészünetbe belefér.

 

 

Gyöngyi, mi az, amin most dolgozol?

A TSPC Kft. 2018. szeptemberében felkérést kapott, hogy a X. kerületi Mázsa utcában lévő ingatlanon a 2017. évi koncepció terve alapján továbbtervezze a közel 71.000 négyzetméter területű, többfunkciós lakótömböt megfogalmazó koncepcióját. Feladatom, hogy projektmenedzserként vezessem, támogassam a tervezési feladatokat, illetve a hatósági, megrendelői egyeztetések lebonyolítását úgy, hogy a meglévő jogszabályi előírások mellett maximálisan kiszolgáljuk megbízónk elvárásait és „jó házat” hozzunk létre.

Miért izgalmas neked személy szerint ez a projekt?

Engem a projekt komplexitása varázsol el, azt látom nagyon izgalmasnak: hogyan lehet üzleteket, szállodát és lakótömböt úgy létrehozni egy területen, hogy az ingatlan ellenkező oldalán lévő nagy alapterületű kereskedelmi egységek ne legyenek zavarók. Emellett a tervezési területre egy műemléki védettség alatt álló magtár illeszkedik, mely kis ékkőként díszíti az utcaképet és az udvart.

Milyen különleges megoldásokat szállít a TSPC ebben a projektben?

A tervezési terület sajátossága a többfunkciós megoldás, mely komoly feladatok elé állítja a Tervezőket. A terület jelenleg kereskedelmi használat alatt áll, ezt kell tudnunk megváltoztatni, használhatóvá tenni szállodai és lakóházi funkciók kiegészítésével. A másik izgalmas mérnöki kérdés egy meglévő munkagödör megoldása, hogyan lehet az ott kialakult állapotok szerint a projektet megvalósítani. A Mázsa utcában nem kisebb feladatot kaptunk, mint megváltoztatni egy terület kvalitását azzal, hogy egy raktárterület közepén élhető városnegyedet hozunk létre.

 

Adatkezelési tájékoztatónk jogszabály változás miatt frissült, de az adatok kezelésének részletei változatlanok. A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében.
Elfogadom