Hírek

Új sörfőzde nyílt Kápolnásnyéken: a modern üzemben hatféle kézműves sör készül majd

2020. július 21.

A Halász-kastély közelében nyitott meg a kápolnásnyéki sörfőzde, amely Nyéki Sörmanufaktúra néven üzemel július közepétől. Az egyszerű épület remekül szolgálja a modern technológia elvárásait és optimális közeget biztosít a főzőberendezésnek, erjesztőtartályoknak, a palackozósornak és a hordótöltő-berendezéseknek, melyeket a miskolci ZIP Technologies készített az üzem számára. A Nyéki Sörmanufaktúra üzeme évi 400 ezer liternyi kézműves sör főzésére alkalmas, amelyhez a szükséges ivóvizet a helyben fúrt 103 méteres kút adja.

A névadó Belatiny Artúr velencei pezsgőgyáros és borkereskedő volt: az ő nevét viseli a most átadott sörmanufaktúra. Belatiny nemcsak komoly tisztségeket viselt a kereskedelem és borászat területein, de a filoxéravész után komoly szerepet vállalt a szőlőterületek újratelepítésében.

Az üzemben kezdetben hatféle sör készül majd: pilzeni, IPA, meggyes, búza, barna és APA, melyek az üzemben is megvásárolhatók lesznek.

A Nyéki Sörmanufaktúra generáltervezési feladatait a TSPC látta el.

http://www.belatiny.hu/

Címkék:
Adatkezelési tájékoztatónk jogszabály változás miatt frissült, de az adatok kezelésének részletei változatlanok. A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében.
Elfogadom
Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Köszönjük munkavállalóinknak és partnereinknek, hogy lehetővé tették, hogy cégünk, a TSPC egy gyors átállás után, megteremtve a munkavégzés személyi és tárgyi feltételeit, változatlan lendülettel folytathatja a munkát.

A TSPC számára prioritás a munkatársak biztonsága és egészsége, a jelenlegi nehéz helyzetben pedig fontosnak tartottuk, hogy közösségként gondolkozva, egymásért is tegyünk - döntéseink ezt szem előtt tartva születtek meg.

Hiszünk benne, hogy az új munkakörnyezet új nézőpontot, ötleteket és friss energiákat jelent majd - továbbra is szakértelemmel és dinamikus csapattal kísérve megrendelőinket az ötlettől a megvalósulásig.