Palatető
20 kéménnyel

Óratorony

Pálmaház

19 szállodai
szoba

műemlék épület

Turai Botaniq Kastély

Teljes műemléki rekonstrukció keretében, három ütemben újult meg az Európában egyedi értéket képviselő Schossberger-kastély Turán: az egykori főúri rezidencia tizenkilenc szobás elegáns szállodaként működik tovább BOTANIQ Turai Kastély néven.

Portfólió

műemlék épület

Turai Botaniq Kastély

Az 1883-ban épült, neoreneszánsz stílusú kastély helyreállítása minden apró részletre kiterjedt, így például a tetőfelújításhoz használt palalemezeket ugyanabból a palabányából szerezték be, mint az eredeti építkezésen. A jelentős történeti értéket képviselő kastély az örökségvédelmi szabályozást és a műemléki szakemberek felméréseit követve teljes egészében megújult, kiegészítve az épületet modern funkciójához illő fogadóépülettel, medence- és wellness-részleggel, gépészeti rendszerrel, valamint a működtetést biztosító kiszolgáló traktussal. A kastélyban impozáns helyiségek és különleges térélmény várja a vendégeket. A társasági élet terei a földszinten találhatók, ahol eltérő méretű és hangulatú szalonok, bálterem, étkező, bár, szivarszoba és a pálmaházban kialakított kávézó kapott helyet. A rehabilitációhoz tartozott a tíz és fél hektáron elterülő ősfás park rendezése és újratelepítése, valamint a történeti sétautak visszaállítása.

Tevékenység: műemlék rekonstrukció, generáltervezés
Munkatársak: Kádár Mihály, Parai Zoltán, Kolozsi Sarolta, Lakomcsik Attila, Romhányi Lilla, Horváth Zsanett, Csapó Máté, Gönye Péter, Pallai Nóra, Kovács Dóra, Vörös Eszter
Megbízó: BDPST Group
Fotók: Juhász Norbert