Tornacsarnok

Kollégium

Sportterasz
320 méteres futókörrel
szabadtéri edzőparkkal

53 szobás
sporthotel

kulturális intézmény

Testnevelési Egyetem

Buda szívében zajlik a főváros legnagyobb kampuszfejlesztése: a Testnevelési Egyetem területe több ütemben, 78.000 négyzetméteren épül és újul meg, hogy néhány éven belül egy komplex, innovatív és zöld városrésszé váljon.

Portfólió

kulturális intézmény

Testnevelési Egyetem

Az Alkotás utcai ütem részeként kerül kialakításra az atlétikacsarnok 400 férőhelyes lelátóval, az uszoda 50 méteres versenymedencével és 25 méteres tanmedencével, illetve a tetőn létesített sportterasz futókörrel és különböző rekreációs sportolást szolgáló, burkolt sportfelületekkel. Az ötvenhárom szobás sporthotel szintén ebben a blokkban kap helyet. 

A Csörsz utcai fejlesztés keretében épül meg egy 400 méteres, nyolcsávos, szabadtéri atlétikapálya. Az élőfüves, NB1-es méretű futballpálya és a két kültéri teniszpálya mellett a kampusz része lesz még egy mozgatható, 1500 fős mobil lelátóval rendelkező multicsarnok is. A projektben különleges tervezési elemként szerepelt a BAH-csomópont felőli speciális kerítés, a kolonnád. A kolonnád egy raszteres dinamikájú hullámzó íves határoló motívum, mely lendületével a BAH-csomópont forgalmára kíván reflektálni.

 

Tevékenység: generáltervezés, BIM, zöld épületminősítés

Munkatársak: Kádár Mihály, Könözsi Szilvia, Faltusz Csaba, Bánhegyi Zsolt, Szántó Csilla, Farkas-Miklós Imola, Fehér Orsolya, Fejér Szabolcs, Holics Tamás, Leipold Kolos, Nagy Gábor, Szalai Dóra

Partnerek: Formiconcept, Janik Mérnökiroda, Kertművek Kft., Perfect-Plan Kft., Zone-Plan Kft., Mecsekterv Kft., FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt., DudáStúdió Kft

Megbízó: Testnevelési Egyetem