20×70 méteres
fedeles lovarda

6500 fős
lelátó

13 méter magas
zsűritorony

1 hektáros
négy-évszakos pálya

sportlétesítmény

Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont

Két ütemben adták át a szilvásváradi Lipicai Lovasközpont felújított épületegyüttesét: a fedeles lovarda épülete mellett a stadion és a kiszolgáló épületek is újjászülettek. A munkafolyamat komplex látásmódot, nagyívű tervezést és a legmagasabb szintű mérnöki munkát igényelt.

Portfólió

sportlétesítmény

Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont

Az első ütemben a fedeles lovarda épülete született újjá. Az épületkomplexum három jól elhatárolható egységre oszlik: versenypálya előcsarnokkal, bemelegítőpálya (régi lovarda) és gazdasági szárny. A projekt terület nyugati részén multifunkcionális rendezvénytér készült, amely magába foglalja az 53 db lovas kamionparkolót, valamint lehetővé teszi 240 db mobil lovasboksz elhelyezését, és az átépítésre került akkreditációs épületet.

A TSPC munkájának második ütemében készült el a stadion és a kiszolgáló épületek. A tervezéssel érintett ingatlanon helyezkedett el az egykori szabadtéri lovaspálya a tereplejtésre illesztett nézőtéri padsorokkal. A fejlesztés során az elszórt épületekből a versenyiroda épülete bővítésre, a zsűritorony felújításra került. A meglévő lovaspálya helyén egy 80×120 m nagyságú szabadtéri négyévszakos pályaszerkezetű lovaspálya épült. A központi lovas pályához szorosan kapcsolódik egy rámparendszeren keresztül a 60×114 m-es négyévszakos pályaszerkezetű bemelegítő lovas pálya. A fejlesztés keretében a szakemberek a versenyiroda és a zsűritorony megújításával is foglalkoztak. 

Tevékenység: kiviteli terv, projekt koordináció, tervezői művezetés

Munkatársak: Kádár Mihály, Faltusz Csaba, Vezér-Vereb Éva, Bán Márton, Gönye Péter, Hitró Enikő, Kovács Dóra Judit, Lakomcsik Attila, Parai Zoltán, Szalai Dóra, Szente Zoltán, Vörös Eszter Veronika

Megbízó: Mészáros és Mészáros Kft. és EuroCampus Kft.

Fotó: Palkó György