Zöldtető,
750 panelből álló napelempark

50 méteres,
10 pályás versenymedence

melegvizes
kiúszómedence

sportlétesítmény

Szegedi Tiszavirág Sportuszoda

A Tiszavirág uszodában egy FINA-előírásoknak megfelelő, 50 méteres, mozgatható válaszfalú, tízpályás versenymedence, bemelegítő- és melegvizes tanmedence és egy lazító ülőmedence várja az érdeklődőket; az uszodacsarnokban 1200 fős lelátó épült.

Portfólió

sportlétesítmény

Szegedi Tiszavirág Sportuszoda

A természetes megvilágítású medencecsarnok televíziós közvetítésre is alkalmas, itt különleges sportvilágítást is kiépítettek. A medencetér üvegezett felületetekkel kapcsolódik a parkosított környezethez, a kertbe kilépve lehetőség van pihenésre, illetve innen lehet felsétálni a tetőkertre is. A sportkomplexumban a medencék mellett wellness-részleg, konditerem, konferenciaterem, gyermekmegőrző, tanulószoba, irodák és üzlethelyiségek is helyet kaptak. 

A sportkomplexum több megoldással tesz a fenntartható környezetért: területén 320 új fát ültettek, a tetejére 750 panelből álló napelemparkot helyeztek el a tervezők, a vízcsere során feleslegessé váló tisztított medencevizet pedig a csapadékvízzel együtt a környező zöld felületek, és a zöldtető öntözésére használják. A területen 188 kerékpártárolót, 14 buszparkolót, 317 gépkocsiparkolót és mozgássérült parkolókat alakítottak ki a könnyű és gyors közlekedés segítésére. 

Szeged városa a fejlesztéssel modern, egyedi épülettel gazdagodik, amely az amatőr- és versenysport mellett a rekreációnak is helyet biztosít.                                                    

Tevékenység: generáltervezés, BIM, sporttechnológia

Munkatársak: Kádár Mihály, Huszár Attila, Ábrahám Krisztina, Bán Márton, Bélafi Károly, Csapó Máté, Fehér Orsolya, Nagy Gábor, Novák Eliza, Romhányi Lilla Ivett, Szalai Dóra, Kovács Dóra Judit, Vörös Eszter, Fejér Szabolcs, Bagoly Dániel, Csiszár Sándor, Kiss Balázs, Lakatos Janka, Leipold Kolos, Molnár Endre, Nagy Dávid, Szórád Miklós

Partnerek:

Megbízó: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata

Fotók: Juhász Norbert, Hlinka Zsolt