Projektek

Vörösvári úti szakrendelő

A több mint fél évszázada álló szakrendelő épületét tüdőgondozó, tüdőszűrő, sebészeti és gasztroenterológiai részlegekkel tervezték kibővíteni. Mivel ezeknek az épület kontúrján belül nem volt elegendő hely, így komolyabb építészeti beavatkozás vált szükségessé, viszont az 1950-es évek végén elkészült épület belső felépítése és téglaburkolatos, szabályos tömege a hozzáépítést csak korlátozottan teszi lehetővé.

A Szent Margit Rendelőintézet bővítésére pályázat előkészítő koncepcionális terveket készítettünk 3 változatban, melyek a kapcsolódási pontokat vizsgálták. Alapvető irány volt a mellék szárnyra való emelet ráépítés, de mivel ez a terület sem lett volna elegendő, így további formai próbálkozások váltak szükségessé. Ezekből az egyik verziót dolgoztuk ki részletesebben, mely a fő szárny tágas folyosó-váró terét meghosszabbítva köti össze a régi és új területeket. A bővítés az első emelet szintjén történik, a melléképületre emeletráépítéssel, valamint a park területén lábakra állított épületrésszel. A lábakon álló rész egy hosszanti formaként jelenik meg, mely jobban elkülönül a főépülettől, több levegőt és fényt hagyva az földszinti helyiségeknek.

Tágas, világos váróval kapcsolódik az első emeleten a főépület váró-folyosójához a tüdőgondozó. Alatta a parkból nyílik a tüdőszűrő kicsi hengeres formája, följárattal az emeleti röntgen gépekhez. A meglévő földszintes tömeg fölé két műtős egynapos sebészetet, gasztroenterológiai rendelőt helyeztünk.

  • helyszín :Budapest, III.
  • funkció :közigazgatás és egészségügy
  • év :2013
  • bruttó szintterület:4.200 m2
  • tevékenységek :koncepcióterv
  • munkatársak :Rónaszéki Gábor, Gönye Péter
Adatkezelési tájékoztatónk jogszabály változás miatt frissült, de az adatok kezelésének részletei változatlanok. A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében.
Elfogadom
Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Köszönjük munkavállalóinknak és partnereinknek, hogy lehetővé tették, hogy cégünk, a TSPC egy gyors átállás után, megteremtve a munkavégzés személyi és tárgyi feltételeit, változatlan lendülettel folytathatja a munkát.

A TSPC számára prioritás a munkatársak biztonsága és egészsége, a jelenlegi nehéz helyzetben pedig fontosnak tartottuk, hogy közösségként gondolkozva, egymásért is tegyünk - döntéseink ezt szem előtt tartva születtek meg.

Hiszünk benne, hogy az új munkakörnyezet új nézőpontot, ötleteket és friss energiákat jelent majd - továbbra is szakértelemmel és dinamikus csapattal kísérve megrendelőinket az ötlettől a megvalósulásig.