Projektek

Testnevelési Egyetem – Alkotás utcai ütem

Buda szívében, az Alkotás utca – Győri út – Kiss János altábornagy utcák ölelésében indul a főváros legnagyobb campusfejlesztése: a Testnevelési Egyetem területe több ütemben, újabb 78.000 négyzetméteren épül és újul meg, hogy néhány éven belül egy komplex, innovatív és zöld városrésszé válhasson.

Az első ütemben valósul meg az Atlétika csarnok, Uszoda, Sporthotel és Tornacsarnok épületegyüttese, melyek tetején közös sportterasz kerül kialakításra.

A Testnevelési Egyetem beépítési koncepciójának készítésekor a tömb Alkotás utcai megjelenése a környezetben található iroda, és közintézmények, illetve oktatási tömbök közé zártsorú jellegű beépítésébe készült. A tömeg és utcakép kialakításakor igyekeztünk figyelembe venni az Alkotás utcai környezetben jellegzetes karakterű beépítéseket: környező lakóépületek földszint +3-5 emelet, illetve zártsorú beépítésűek.  A terület kisvárosias jellegét a nagymértékű zöldfelületek jelenléte adja. A belső udvari történeti kertje alapvetően meghatározza a tömbök belső képének karakterisztikáját. Az épületek telekhatárra (és építési határra) való elhelyezésével, a gyalogos átjárók utcára való megnyitásával, passzázsokkal átszőtt terület az egy egységet/tömeget mutató, mégis nyitott kampusz képét mutatja a mellette elhaladó emberek és az épületeket használó hallgatók, sportolók, oktatók számára.

Funkciók

Atlétika csarnok: Atlétika csarnoka 400 férőhelyes lelátóval, VIP helyiséggel, és az atlétika sportág kiszolgáló területeivel (öltözők, vizesblokkok) rendelkezik.

Uszoda: Az Uszoda 50 m-es versenymedencével, 25 m-es tanmedencével, 200 fős lelátóval, szemináriumi helyiséggel, és az úszás oktatás magas szintű kiértékelő helyiségével és annak szükséges gyengeáramú rendszereivel rendelkezik. Az uszoda kiegészül wellness funkcióval, és kondicionáló teremmel. Az uszoda gépészeti helyiségei a medencetér alatti P2-es pinceszinten találhatók.

Sporthotel: Az 53 szobás Sporthotel az épületegyüttes Alkotás utcai frontján kapott helyet, bejárati lobby területe az Alkotás utcai frontról nyílik, és egy reggeliző helyiség is csatlakozik hozzá. Az épület 1. emeletén a hotelt kiszolgáló irodák és tárgyalók kaptak helyet. A 2. emeleten a hotelszobák kialakítására került sor, jellemzően kétágyas (49 db kétágyas szobával) és 4 apartman elhelyezésével. A kétágyas szobák közül 3 szoba akadálymentes kialakítású.

Sportterasz: Az Uszoda és az Atlétika csarnok teteje sporttetőként kerül kialakításra, futókörrel és különböző rekreációs sportolást szolgáló burkolt sportfelületekkel. A sportok kiválasztásánál arra törekedtünk, hogy a sporthotel vendégeinek nyugalmát hangos, zajos (akár zenével járó) sportokkal ne zavarjuk meg.

Tornacsarnok: Itt található a tornacsarnok, a ritmikus gimnasztika edzőterme, és a küzdősportok (judo, birkózás, karate, box) terei.

 

  • Helyszín:Budapest XII.
  • Funkció:oktatás, sport, közösségi tér
  • Év:2017-2019
  • Bruttó szintterület:
  • Megbízó:Testnevelési Egyetem
  • Státusz:folyamatban
  • Tevékenységek:generál tervezés
  • Munkatársak:Felelős Építész Tervező: Kádár Mihály és Könözsi Szilvia Munkatársak: Szántó Csilla, Farkas-Miklós Imola, Fejér Szabolcs, Leipold Kolos, Nagy Gábor, Szalai Dóra
  • Partnerek:Formiconcept, Janik Mérnökiroda, Kertművek Kft., Perfect-Plan Kft., Zone-Plan Kft., Mecsekterv Kft., FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt., DudáStúdió Kft
Adatkezelési tájékoztatónk jogszabály változás miatt frissült, de az adatok kezelésének részletei változatlanok. A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében.
Elfogadom
Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Köszönjük munkavállalóinknak és partnereinknek, hogy lehetővé tették, hogy cégünk, a TSPC egy gyors átállás után, megteremtve a munkavégzés személyi és tárgyi feltételeit, változatlan lendülettel folytathatja a munkát.

A TSPC számára prioritás a munkatársak biztonsága és egészsége, a jelenlegi nehéz helyzetben pedig fontosnak tartottuk, hogy közösségként gondolkozva, egymásért is tegyünk - döntéseink ezt szem előtt tartva születtek meg.

Hiszünk benne, hogy az új munkakörnyezet új nézőpontot, ötleteket és friss energiákat jelent majd - továbbra is szakértelemmel és dinamikus csapattal kísérve megrendelőinket az ötlettől a megvalósulásig.