Projektek

Szegedi Uszoda

A TSPC Csoport egyik kiemelt projektje Szegeden, az Etelka sori sportcentrum területén egy FINA előírásoknak is megfelelő sportuszoda generáltervezése: a 170 ezer fős lakosság, az itt tanuló 30 ezer egyetemista és a sportolók számára az új uszoda nívós helyszíne lesz az egészségmegőrzésnek, az úszás és vízilabda sportok magas szinten való űzésének, a kikapcsolódásnak, illetve modern keretet biztosít a tehetséggondozásnak is. A TSPC szakemberei az uszoda tervezésekor a legújabb, elérhető BIM-technológiai lehetőségek alkalmazásával kísérik a megrendelőt az ötlettől a megvalósításig, úgy, hogy a tervezés-kivitelezés ezáltal gyorsabb, költséghatékonyabb és követhetőbb.

A beruházással Szegeden egy 1200 fős lelátós fedett versenyuszoda épül meg, amelyben egy 50 méteres, 10 pályás FINA előírásoknak megfelelő medencét, egy 25 méteres, 6 pályás bemelegítő medencét, egy 20 méteres tanmedencét, egy akár 30 fő befogadására alkalmas melegvizes, kültéri-beltéri lazító ülőmedencét, ezekhez kapcsolódóan egy 1200 férőhelyes lelátót, egy körülbelül 700 fős öltözői igénynek megfelelő kiszolgáló részt, és egy külön wellness részleget is megépítenek. A medencetér üvegezett felületetekkel kapcsolódik a tetőteraszos és parkosított környezethez, a kertbe kilépve lehetőség van pihenésre a szabadban és a tetőkertbe való feljutásra is.

 

A Szegedi Sportuszoda funkciójából és tömegformálásából adódóan a kiviteli tervezés rendkívüli odafigyelést igényelt a résztvevő szakágaktól, különös tekintettel a ferde falazatokra és az uszodákban szokásos gépészeti és villamossági rendszerekre. A tervezés előrehaladtával nagy segítséget jelentett a BIM 3D-s modell az épület megrendelő felé történő bemutatásában és az igények pontosításában is, így a kooperációkon felmerülő bonyolult formákat mindenki számára egyértelmű térbeli megjelenítéssel lehetett szemléltetni.

A TSPC szakemberei az elegáns, letisztult karakter mellett szívesen alkalmaztak modern térélményt nyújtó megoldásokat: míg az épület homlokzata visszafogott, tömör és üvegezett felületek váltakozásából alakul ki, a nyugati utcafronti és a keleti hátsókerti homlokzati fal ferde síkú, melyhez a versenymedence tömbje is ferde falas kialakítással igazodik.

  • helyszín:Szeged
  • funkció:sportuszoda
  • év:2016-2020
  • bruttó szintterület:13 000 m2
  • státusz:folyamatban
  • tevékenységek:generál tervezés, BIM szakértés, sport technológia
Adatkezelési tájékoztatónk jogszabály változás miatt frissült, de az adatok kezelésének részletei változatlanok. A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében.
Elfogadom
Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Köszönjük munkavállalóinknak és partnereinknek, hogy lehetővé tették, hogy cégünk, a TSPC egy gyors átállás után, megteremtve a munkavégzés személyi és tárgyi feltételeit, változatlan lendülettel folytathatja a munkát.

A TSPC számára prioritás a munkatársak biztonsága és egészsége, a jelenlegi nehéz helyzetben pedig fontosnak tartottuk, hogy közösségként gondolkozva, egymásért is tegyünk - döntéseink ezt szem előtt tartva születtek meg.

Hiszünk benne, hogy az új munkakörnyezet új nézőpontot, ötleteket és friss energiákat jelent majd - továbbra is szakértelemmel és dinamikus csapattal kísérve megrendelőinket az ötlettől a megvalósulásig.