Projektek

Sprinkler tartály alapozás

Az építtető Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás megbízta a Bácska Mérnöki Szolgáltató Kft-t a Békéscsaba külterületén létesítendő hulladékfeldolgozó telep tervezésével. A tervező a létesítmény tűzkockázati szempontból legveszélyesebb területét a hulladékválogatót és a bálatárolót beépített, automatikus, vízzel oltó berendezéssel védve tervezte meg. Az oltóvíz tároló medencét a tervező Hydrostella Környezetvédelmi, Vízgazdálkodási és Építő Kft. félig előregyártott vasbeton medencével képzelte kialakítani. A tartály és hozzá tartozó gépház telepítéséhez szükséges monolit vasbeton lemezalap tervezésével a Bácska Mérnöki Szolgáltató Kft. bízta meg cégünket.

Többszöri tervezői és kivitelezői kooperációk során egyeztettük a minden fél számára elfogadható műszaki megoldást. Ezek után az alapozási szerkezetet méreteztük és elkészítettük a kivitelezési terveket. Sajnos az alaplemez betonozása a téli időszakra esett és az alkalmazott betonreceptúra nem bizonyult megfelelőnek, így az elkészült lemez betonminősége nem érte el a tervezettet. Különböző technológus szakértőkkel egyeztetve jutottunk arra a megoldásra, hogy az elkészült lemezre újabb lemezt készítünk az eredetileg tervezett paraméterekkel. Csak így volt biztosítható az elemekből felépülő tartály vízzáróságának biztosítása. A módosításhoz szükséges terveket elkészítettük és a kivitelező a tartályt megépítette.

  • helyszín :Békéscsaba
  • funkció :ipari
  • év :2014
  • bruttó szintterület (m2) :620 m3
  • tevékenységek :kiviteli terv
  • munkatársak :Kiss Márton, Fejér Szabolcs
Adatkezelési tájékoztatónk jogszabály változás miatt frissült, de az adatok kezelésének részletei változatlanok. A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében.
Elfogadom