Projektek

Rakpart Hotel ****

HELYSZÍN

A győri Móricz Zsigmond rakparton található, régi ipari ingatlan (régi Ferrovill) területe volt a tervezési helyszín. A belvároshoz közeli nagy méretű telek tulajdonképpen a mai napig hasznosítatlanul áll. A telek a potenciálisan fejleszthető győri városrét városrész közelsége, valamint szintén a történelmi belváros közelsége miatt jó adottságokkal rendelkezik, ugyan nyugat felől, a Mosoni-Duna partjáról, beárnyékolja a Dunapart Rezidencia hatalmas épülettömege.

PROGRAM

Megbízónk kérésére 4 csillagos konferenciahotel koncepciótervét készítettük el. Eredetileg az elkészült terveknél kisebb léptékű épületet szerettek volna látni, azonban gazdasági alapon végiggondolva egy nagyobb épületre és beépítésre tettünk javaslatot, elvégre csökkenteni mindig lehet a programot, viszont így egyértelművé vált, hogy mik a telekben rejlő lehetőségek, számadatok szintjén…

Fontos tényező volt egy ekkora épület beruházás szintű javaslatánál, hogy a városrész további fejlesztési elképzelései is számításba jöttek elméleti szinten, vásárcsarnok, parkolóház és számtalan lakóingatlan képében. Így az összképet tekintve válik érthető a nagyszabású beépítési javaslat.

JAVASLAT

Az építési határig kihúzott, zártsorú, megszakított keretes beépítés a meghatározó építészeti karakter miatt született, elvégre a közelben elhaladó Széchenyi hídról meghatározó városképi látványt ad az épület. Emellett a beépítési mód eredményeképp létrejött egy belső sétányos udvar, mely valamelyest enyhítve a heterogén építészeti környezett miatti káoszt, és lazítja a városszövetet.

A telek közel felén elhelyezkedő épület, két szint mélygarázzsal, földszint fölött öt emelettel és 190 szobával szolgálná a vendégeket. Nagyvonalú lounge és épületmagasságban végigfutó átriumos főlépcsőházak fogadják a vendégeket. A földszinten minden igényt kielégítő konferenciaközpont, a tetőtérben pedig exluzív wellness részleg és skybar lett tervezve, ahonnan pazar városi panorámában gyönyörködhetnek a pihenni vágyók.

  • helyszín :Győr
  • funkció :hotel
  • év :2014
  • bruttó szintterület (m2) :19500 m2
  • megbízó :Magán
  • tevékenységek :koncepcióterv
  • munkatársak :Rónaszéki Gábor, Parai Zoltán, Kiss Márton, Szántó Csilla
Adatkezelési tájékoztatónk jogszabály változás miatt frissült, de az adatok kezelésének részletei változatlanok. A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében.
Elfogadom
Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Köszönjük munkavállalóinknak és partnereinknek, hogy lehetővé tették, hogy cégünk, a TSPC egy gyors átállás után, megteremtve a munkavégzés személyi és tárgyi feltételeit, változatlan lendülettel folytathatja a munkát.

A TSPC számára prioritás a munkatársak biztonsága és egészsége, a jelenlegi nehéz helyzetben pedig fontosnak tartottuk, hogy közösségként gondolkozva, egymásért is tegyünk - döntéseink ezt szem előtt tartva születtek meg.

Hiszünk benne, hogy az új munkakörnyezet új nézőpontot, ötleteket és friss energiákat jelent majd - továbbra is szakértelemmel és dinamikus csapattal kísérve megrendelőinket az ötlettől a megvalósulásig.