Projektek

Rahó város vízellátási és szennyvíztisztítási rendszereinek modernizálása

Elő-megvalósíthatósági tanulmány

A projekt költségeinek 70%-át a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztosítja a Vízipari Pályázati Program keretében vissza nem térítendő támogatás formájában.

Rahó városa Ukrajna kárpátaljai részén fekszik, lakossága kb. 16 ezer fő. Vízellátását és vízelvezetését a “Rahivteplo” önkormányzati vállalat látja el. Az ivóvízellátást 9 artézi kút biztosítja, cseppfolyós klórral tisztítják a vizet. Az 1970-as években épült 15 km-es vízellátó hálózatból 12 km teljes cserére szorul. A szennyvízhálózat 9,3 km hosszú, melyből 7,5 km sérült és balesetveszélyes. A hálózat egyesített rendszerű, vagyis csapadékvizet is a tisztítótelepre vezeti. A telep alulterhelt. A vízelosztó hálózat elektromos ellátásában rendszeres áramkimaradás fordul elő, emiatt 12 ezer ember vízellátása veszélyeztetett.

Az elő-megvalósíthatósági tanulmány összességében vizsgálja a megoldandó feladatokat, hangsúlyt fektetve a magyar szaktudásra és techológiákra.

Képek az első helyszíni bejárásról:

Aktuálisan üzemelő vízkivételi gépház – üzemi épület

Felújításra került vezérlés és szerelvényezés

Vízmű – üzemi terület és gépház

Víztisztítás és kezelés – Vegyszeradagoló

Szennyvíztisztító mű – elő és utóülepítő vasbeton műtárgyak

 

Adatkezelési tájékoztatónk jogszabály változás miatt frissült, de az adatok kezelésének részletei változatlanok. A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében.
Elfogadom
Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Köszönjük munkavállalóinknak és partnereinknek, hogy lehetővé tették, hogy cégünk, a TSPC egy gyors átállás után, megteremtve a munkavégzés személyi és tárgyi feltételeit, változatlan lendülettel folytathatja a munkát.

A TSPC számára prioritás a munkatársak biztonsága és egészsége, a jelenlegi nehéz helyzetben pedig fontosnak tartottuk, hogy közösségként gondolkozva, egymásért is tegyünk - döntéseink ezt szem előtt tartva születtek meg.

Hiszünk benne, hogy az új munkakörnyezet új nézőpontot, ötleteket és friss energiákat jelent majd - továbbra is szakértelemmel és dinamikus csapattal kísérve megrendelőinket az ötlettől a megvalósulásig.