Projektek

Hegedűs Gyula Kollégium

Építtető: Széchenyi István Egyetem

Magyarország biztosította a 2017-es EYOF (Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) helyszínét, melyet Győrben rendeztek. A sportolók szálláshelyeit a Széchenyi István Egyetem kollégiumi férőhelyei biztosították, ezért szükség volt a meglévő épületek felújítására, illetve új kollégiumi szálláshelyek építésére. A rendezvény után a meglévő és az új épület az Egyetem növekvő diákságának szálláshelyéül szolgál.

Az új épület a meglévő, felújított kollégiumi szárnyakhoz kapcsolódik, azok lépcsős elrendezését folytatja. Funkciója kettős: az emeleteken szállás jellegű funkciók vannak az ezekhez kapcsolódó közösségi terekkel, a földszinten pedig multifunkciós terek találhatók. Ezen terek változatos felhasználásúak: büfé, kívülről is megközelíthető üzlethelyiség, zeneszoba, konditerem, egyetemi használatra kiépített oktató-tárgyaló, konferancia- és rendezvényterem, hallgatói csapatok számára interaktív kiállító tér, látványlabor. A földszinten ezeken kívül előcsarnok, porta, gépészeti és elektromos helyiségek vannak.

Az emeleti szinteken találhatóak a lakószobák. A szobák kettes egységekben vannak, két szobához tartozik egy zuhanyzós előregyártott fürdőszoba, és egy helyszínen épített WC. Az egymáshoz kapcsolódó épülettömegeknél közösségi funkciójú terek vannak (szintenként közös vizesblokk, teakonyha,  szárító helyiség, társalgó, tanulószoba, takarítószer raktár. stb).

Az első emeleten kapott helyet 6 db akadálymentes szoba.Az épületben három lépcsőház található, a K2 épülethez csatalkozóan a meglévő épületekhez hasonlóan kültéri, természetes szellőzésű lépcső készült.Az új épület és a meglévő között minden szinten biztosított az átjárás. A tervezés során a meglévő és az új épületek azonos padlószintre kerültek.

A meglévő kollégiumi épületek földszint + szerelőszint + 6 emelet magasságúak. Az új épület magasabb: földszint + 9 emelet (közlekedőblokkokban 9 emelettet + fedett-nyitott szint) kialakítású. A meglévő épület három szárnyból áll, hossztengelyeik egymástól lépcsősen eltoltak. Hasonló módon kapcsolódik a meglévő épületekhez az északi oldalon a két fő tömegből álló új multifunkciós épület is.

 

  • Helyszín:Győr
  • Funkció:multifunkciós épület, kollégium
  • Év:2016-2017
  • Bruttó szintterület:23 500 m2
  • Megbízó:W-S Konzorcium West Hungária Bau Kft. és Strabag-MML Kft.
  • Státusz:elkészült
  • Tevékenységek:kiviteli terv
  • Munkatársak:Kádár Mihály
Adatkezelési tájékoztatónk jogszabály változás miatt frissült, de az adatok kezelésének részletei változatlanok. A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében.
Elfogadom