Projektek

Hegedűs Gyula Kollégium

Építtető: Széchenyi István Egyetem

Magyarország biztosította a 2017-es EYOF (Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) helyszínét, melyet Győrben rendeztek. A sportolók szálláshelyeit a Széchenyi István Egyetem kollégiumi férőhelyei biztosították, ezért szükség volt a meglévő épületek felújítására, illetve új kollégiumi szálláshelyek építésére. A rendezvény után a meglévő és az új épület az Egyetem növekvő diákságának szálláshelyéül szolgál.

Az új épület a meglévő, felújított kollégiumi szárnyakhoz kapcsolódik, azok lépcsős elrendezését folytatja. Funkciója kettős: az emeleteken szállás jellegű funkciók vannak az ezekhez kapcsolódó közösségi terekkel, a földszinten pedig multifunkciós terek találhatók. Ezen terek változatos felhasználásúak: büfé, kívülről is megközelíthető üzlethelyiség, zeneszoba, konditerem, egyetemi használatra kiépített oktató-tárgyaló, konferancia- és rendezvényterem, hallgatói csapatok számára interaktív kiállító tér, látványlabor. A földszinten ezeken kívül előcsarnok, porta, gépészeti és elektromos helyiségek vannak.

Az emeleti szinteken találhatóak a lakószobák. A szobák kettes egységekben vannak, két szobához tartozik egy zuhanyzós előregyártott fürdőszoba, és egy helyszínen épített WC. Az egymáshoz kapcsolódó épülettömegeknél közösségi funkciójú terek vannak (szintenként közös vizesblokk, teakonyha,  szárító helyiség, társalgó, tanulószoba, takarítószer raktár. stb).

A meglévő kollégiumi épületek földszint + szerelőszint + 6 emelet magasságúak. Az új épület magasabb: földszint + 9 emelet (közlekedőblokkokban 9 emelettet + fedett-nyitott szint) kialakítású. A meglévő épület három szárnyból áll, hossztengelyeik egymástól lépcsősen eltoltak. Hasonló módon kapcsolódik a meglévő épületekhez az északi oldalon a két fő tömegből álló új multifunkciós épület is.

 

  • Helyszín:Győr
  • Funkció:multifunkciós épület, kollégium
  • Év:2016-2017
  • Bruttó szintterület:23 500 m2
  • Megbízó:W-S Konzorcium West Hungária Bau Kft. és Strabag-MML Kft.
  • Státusz:elkészült
  • Tevékenységek:kiviteli terv
  • Munkatársak:Kádár Mihály
Adatkezelési tájékoztatónk jogszabály változás miatt frissült, de az adatok kezelésének részletei változatlanok. A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében.
Elfogadom
Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Köszönjük munkavállalóinknak és partnereinknek, hogy lehetővé tették, hogy cégünk, a TSPC egy gyors átállás után, megteremtve a munkavégzés személyi és tárgyi feltételeit, változatlan lendülettel folytathatja a munkát.

A TSPC számára prioritás a munkatársak biztonsága és egészsége, a jelenlegi nehéz helyzetben pedig fontosnak tartottuk, hogy közösségként gondolkozva, egymásért is tegyünk - döntéseink ezt szem előtt tartva születtek meg.

Hiszünk benne, hogy az új munkakörnyezet új nézőpontot, ötleteket és friss energiákat jelent majd - továbbra is szakértelemmel és dinamikus csapattal kísérve megrendelőinket az ötlettől a megvalósulásig.