Projektek

Arató Emil tér

A Római-lakótelepen, a Szentendrei út, Pók utca és a Dunapart által határolt terület panelrengetegének középpontja az Arató Emil tér, melynek megújítására a TSPC készített koncepciót. Az Arató Emil tér térrendezése nemcsak a várható eredmény, de a folyamat kiindulási pontja miatt is izgalmas lehetőség Budapest életében, hiszen a tervezés első része egy közösségi tervezési játékon alapult, melybe felnőtt- és gyerekcsoportok kerültek bevonásra, majd az ő ötleteik adták a tervezési programot, amit megrendelő és tervező közösen formált, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat szervezésében. 

Az koncepció szerint új sportterületet alakítanának ki a meglévő kondipark mellett, műfüves pályával és asztalitenisz asztalokkal. A fiatalok gyülekezőhelyén, az iskola környezetében, elhelyezésre kerülhet egy napelemes mobiltelefon-töltő állomás, padok, kerékpártároló, valamint a tinédzserek mozgásigényének megfelelő játszóeszközök. Díszpark is létesülhet a meglévő játszótér és lakóépületek között, díszmedencével, pergolával, padokkal és közösségi veteményeskert kialakításával. A központi dombos területen a meglévő terepplasztika megőrzése mellett és a taposási irányokat figyelembe véve új utak kerülhetnek kialakításra. A tervek szerint megvalósítható lenne itt sétaút, futópálya, kutyafuttató, vizes játszótér, valamint az idősebb korosztály részére egy csendes beszélgetést biztosító területrész sakkasztalokkal.

  • Helyszín:Budapest III.
  • Funkció:közösségi tér
  • Év:2016-2018
  • Státusz:elkészült
  • Megrendelő:Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat
  • Tevékenységek:generál tervezés, víziközmű tervezés, úttervezés
  • Partnerek:Global Terv Kft
Adatkezelési tájékoztatónk jogszabály változás miatt frissült, de az adatok kezelésének részletei változatlanok. A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében.
Elfogadom
Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Köszönjük munkavállalóinknak és partnereinknek, hogy lehetővé tették, hogy cégünk, a TSPC egy gyors átállás után, megteremtve a munkavégzés személyi és tárgyi feltételeit, változatlan lendülettel folytathatja a munkát.

A TSPC számára prioritás a munkatársak biztonsága és egészsége, a jelenlegi nehéz helyzetben pedig fontosnak tartottuk, hogy közösségként gondolkozva, egymásért is tegyünk - döntéseink ezt szem előtt tartva születtek meg.

Hiszünk benne, hogy az új munkakörnyezet új nézőpontot, ötleteket és friss energiákat jelent majd - továbbra is szakértelemmel és dinamikus csapattal kísérve megrendelőinket az ötlettől a megvalósulásig.