oktatási intézmény

Pécsi Tudományegyetem

A Pécsi Tudományegyetem beruházásának célja egy korszerű, nemzetközi színvonalú, zöld és hallgatóbarát campus megvalósítása. A PTE Modern Városok Program keretében a meglévő elméleti tömb homlokzati korszerűsítése és részleges belső átalakítása mellett a projekt kiemelt feladata, hogy a jelenlegi épülethez kapcsoltan egy 12.000 négyzetméteres új oktatási és kutatási épületszárnyat alakítson ki a szakma magasabb szintű szakmai követelményeinek figyelembevételével.

Portfólió

oktatási intézmény

Pécsi Tudományegyetem

Az új épületszárnyban megépülnek az úgynevezett core facility terek, melyek az orvosi kutatások legmagasabb szintű követelményeinek felelnek meg és speciális jellemzőkkel bírnak. A molekuláris biológia labor területe izoláltan, zsilipelő beléptető rendszerrel működtetett lesz.
Az intézeti működést a földszinten és az első emeleten elhelyezett speciális oktatási terek támogatják modern felszereltségű hallgatói gyakorlatos laborokkal és egyéb oktatási terekkel (300 fős nagyelőadók, 130 fős kiselőadók, oktatási termek).
A munka során a campus belsejében lévő hatalmas központi pihenőpark átalakul és nyitottá válik. A fejlesztés rendezi a campus részben megoldatlan parkolási szükségleteit, 304 parkolóhelyet építve ki az új épülettömb alatt, illetve elkészül 160 biciklis tárolóhely is.

Tevékenység: generáltervezés

Munkatársak: Kádár Mihály, Kisgergely Csaba, Sebestyén Péter

Fotók: Hlinka Zsolt