Hírek

Nyílt Nap a győri hallgatói programról

2020. március 10.

Március elején hallgatói rendezvényt és nyílt napot tartottak győri kollégáink: a Random Klub és az Építész Műteremház társszervezésében egy beszélgetést, illetve kerekasztalt hallgathattak az érdeklődők, később pedig megnyitották előttük a TSPC győri irodájának kapuit, hogy bepillantást nyerjenek az iroda életébe. Horváth Zsanettel beszélgettünk.

Miért szerveztétek ezt az eseményt?

A Széchenyi István Egyetem Építész Műteremházában tartott bemutatkozásunkat a Random Klub tette lehetővé. Évente bemutatjuk a fiatalok számára irodánkat és munkánkat, hogy felkeltsük a jelenlegi hallgatók érdeklődését mentor programunkra.

Miért volt különleges ez a mostani esemény?

Az idei Random Klub abban volt különleges, hogy egy rövid bemutatkozást követően kerekasztal beszélgetés keretében mutattuk be a Hallgatói Programunk működését és mindennapjait. A kerekasztal beszélgetésben két kollégánk és négy hallgatónk vett részt. Így az érdeklődő diákok, a saját diáktársaik válaszaiból ismerhették meg, milyen egy vezető tervezőirodában dolgozni. Az esemény célja jelezni a diákoknak, hogy a jelentkezés bármikor lehetséges – most vagy akár 1 év múlva is, elköteleződésünk az egyetem felé hosszú távú. Valamint célunk volt bemutatni, hogy a nálunk már 1 éve dolgozó diákok milyen szakmai szemlélettel gazdagodtak.

Milyen kérdések merültek fel a beszélgetésben?

Kollégáinktól megkérdeztük, hogy hogyan fogadták a program kezdetekor a hallgatók érkezését, valamint a beilleszkedésről és a mindennapi közös munkáról meséltek nekünk.

Hallgatóinknak feltett kérdéseink főleg arra irányultak, hogy hogyan tudják összeegyeztetni a munkaórákat egyetemi kötelességeikkel, mely projekteken milyen feladatokat láttak vagy látnak el jelenleg is. Továbbá alkalmuk nyílt mesélni arról, hogy tudásuk, szemléletük mennyire kibővült az itt töltött idő alatt. És természetesen, ahogy oldódott a hangulat egyre inkább előjöttek a legjobb sztorik, a csapat kedves mindennapjai is.

Mit tett hozzá a programhoz a nyílt nap, amit az irodában tartottatok?

A Nyílt Napon a résztvevők végigjárhatták győri irodánkat, valamint feltehették azokat a kérdéseiket, amelyekre még előadásunk után kíváncsiak voltak. A bejárás alatt megismerkedtünk a munkatársakkal, akik megmutatták, min dolgoznak éppen, a saját szakterületeiken milyen mindennapi kihívásokkal kell szembenézniük. Így betekintést nyerhettek a szakági tervezői munkába, valamint az építészet különböző területeibe is. Ráadásul mindezt Győrben alig 10 perc sétára az egyetemtől tehették meg!

Hol lehet jelentkezni hozzátok a hallgatói programra?

A hallgatói programba vagy szakmai gyakorlatra a www.tspc.hu/karrier felületen van lehetőség jelentkezni. A jelentkezés formája portfólió és motivációs levél beküldését jelenti. Szeretném kiemelni, hogy a jelentkezésnek nincs határideje! Jelentkezni bármikor lehet célunk, hogy a hallgatói program sikeres legyen a hallgatók körében és működésünk alatt mindenkori jelleggel fogadjunk a szakmában dolgozni kívánó diákokat.

Címkék:
Adatkezelési tájékoztatónk jogszabály változás miatt frissült, de az adatok kezelésének részletei változatlanok. A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében.
Elfogadom
Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Köszönjük munkavállalóinknak és partnereinknek, hogy lehetővé tették, hogy cégünk, a TSPC egy gyors átállás után, megteremtve a munkavégzés személyi és tárgyi feltételeit, változatlan lendülettel folytathatja a munkát.

A TSPC számára prioritás a munkatársak biztonsága és egészsége, a jelenlegi nehéz helyzetben pedig fontosnak tartottuk, hogy közösségként gondolkozva, egymásért is tegyünk - döntéseink ezt szem előtt tartva születtek meg.

Hiszünk benne, hogy az új munkakörnyezet új nézőpontot, ötleteket és friss energiákat jelent majd - továbbra is szakértelemmel és dinamikus csapattal kísérve megrendelőinket az ötlettől a megvalósulásig.