kulturális intézmény

Nemzeti Táncszínház

A Nemzeti Táncszínház épülete egy meglévő műemléki épületben került kialakításra, az egykori Ganz-gyár területén, amely a 2000-es évek elején Millenáris Parkká alakult át. A park és épületcsoport összefüggésében megrendelői és tervezői szándék volt az új előcsarnok épületrésszel a park épületbe hozása és az épület parkba vitele.

Portfólió

kulturális intézmény

Nemzeti Táncszínház

Az új épület a ZDA-ZOBOKI Építésziroda tervezésében, a TSPC projektmenedzseri feladataival valósult meg. A gyárból színház, mint funkcióváltás, nagyon izgalmas: erő, izgalom és dinamika van az épületben, és ugyanez a lendület jelenhet meg a táncelőadásokkal.

A szakma kifejezett kérése volt, hogy egy olyan tér jöjjön létre, ahol a táncművészek lába minden egyes ülőhelyről ugyanolyan tökéletesen látszik. A lelátó kialakításánál a szakértők és mérnökök komoly figyelmet fordítottak a lehető legjobb és legkényelmesebb lelátók megtalálására. Szintén kiemelt fontosságot kapott a táncosok lábainak megóvása: borovi fenyő lengőpadló került a nagyterembe, amely kíméli a táncosok ízületeit, megóvva őket a lehető leghosszabb művészi karriernek.