Hírek

„Legyenek egyértelmű felkéréseink, egyértelmű válaszokkal” – évindító interjú Könözsi Szilviával és Farkas Péterrel

2020. január 22.

Péter, 2019 egyik megfogalmazott célja a hatékonyságnövelés volt. Hogyan alakult ez?

Hatékonyságban jobban állunk, mint tavaly ilyenkor és örömteli változás, hogy ehhez mostanra több mérési rendszert is alkalmazunk. A projektmenedzserek egyre jobban értik és alkalmazzák a PMT rendszert, illetve a projektekben a RACI is elkészült – ez mind a hatékonyságnövelés irányába visz. Én az igazi sikernek azt tartanám, ha ezt minden projektről külön-külön és a cégről általánosságban is elmondhatjuk majd.

Szilvi, milyen változtatásokkal tettétek hatékonyabbá a (csapat)munkát?

2018-ban elkezdtük a csoportokká, osztályokká alakulást, amit idén is tovább finomítottunk, úgy gondolom rugalmasabbak vagyunk ettől a változástól. A felelősségi körök is tisztázódtak, és a cégen belüli kapcsolati háló is egyértelmű. Ez segíti a feladatok priorizálását, és akár egy új munka indításának hatékonyságát.

Mindezek mellett a TSPC tervezést segítő szabályrendszereket alkot – pl. BIM, látványtervezés policy – ami egyértelműen a hatékonyság érdekében születik.

Milyen mérföldköveket emelhetünk ki 2019-ből?

Péter: A cég saját, belső működésében mérhető eredményei mellett a sikeres projektek mutatják, hogy merre megyünk. Ukrajnában például egy új szakterületen nyertünk projektet, sikerrel vettük az akadályokat az OSZK, a Testnevelési Egyetem tervezési, illetve a Táncszínház projektmenedzseri feladataiban.

Az év végén előtérbe kerültek az épületminősítési kérdések. Mit gondoltok, miért fontos ez?

Szilvi: A cél az értékteremtés. A minősítési rendszerek előírásai az épület tervezése során vonalvezetők, a beruházónak pedig jó befektetés, ugyanis az épület élete során értéknövelő egy megszerzett minősítési fokozat.

Péter: Reméljük, hogy a világ többi részéhez hasonlóan Magyarországon is nőni fog az igény a minősített épületekre. Ez egy általános várakozás, amit le kell tudnunk követni szakértői csapattal.

Meséljetek a 2020-as terveitekről! Merre halad majd a TSPC?

Szilvi: Szeretnénk a külföldi projektjeink számát növelni, illetve sikeresen lezárni néhány még folyamatban lévő hazai projektünket. A 2020-as évre a célmondatot így fogalmaznám meg: „Legyenek egyértelmű felkéréseink, egyértelmű válaszokkal.”

Péter: A cég egyik idei prioritása a nemzetközi piacra lépési előkészítése egy külföldi tervezési projekttel. Fontos ezen kívül a TSPC BIM-technológia alkalmazásában és a hozzá kapcsolódó szaktudásban mutatott magyar piacvezető szerepének megőrzése és erősítése. Prioritás a precíz és hatékony munkavégzés mellett a kreatív tervezés erősítése és egy friss, ötletekben gazdag tervezői csapat képzése.

Milyen volt 2019 és milyen lesz 2020 a cég életében?

Péter: 2019 nagyon lendületes, dinamikus volt, nagyot bővült a cégcsoport mind létszámban, mind a projektek és az irodanyitások tekintetében. 2020-at a stabilizálás és hatékonyság évének tervezzük: ha jól csináljuk, ez a látványos projektek mellett a méréseinkben is megmutatkozik.

Címkék:
Adatkezelési tájékoztatónk jogszabály változás miatt frissült, de az adatok kezelésének részletei változatlanok. A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében.
Elfogadom
Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Köszönjük munkavállalóinknak és partnereinknek, hogy lehetővé tették, hogy cégünk, a TSPC egy gyors átállás után, megteremtve a munkavégzés személyi és tárgyi feltételeit, változatlan lendülettel folytathatja a munkát.

A TSPC számára prioritás a munkatársak biztonsága és egészsége, a jelenlegi nehéz helyzetben pedig fontosnak tartottuk, hogy közösségként gondolkozva, egymásért is tegyünk - döntéseink ezt szem előtt tartva születtek meg.

Hiszünk benne, hogy az új munkakörnyezet új nézőpontot, ötleteket és friss energiákat jelent majd - továbbra is szakértelemmel és dinamikus csapattal kísérve megrendelőinket az ötlettől a megvalósulásig.