Skip to main content

Különleges érzés egy projekt első napján odaülni a tervezőasztalhoz és öröm lekapcsolni az irodában a villanyt a projektzárás végén. Ami a kettő között történik, az gyakran sok éven át tartó munka, tervezés, újratervezés, találkozók, egyeztetések, álmos hétfők, fáradt péntekek, nagy ötletek, még egy utolsó tervmódosítás vagy csak egyszerűen: munkanapok a TSPC irodáiban. Az Under Construction sorozat ezekbe a végigdolgozott hétköznapokba szeretne bepillantást engedni egy munkatárs megszólításával – csak három rövid kérdés, pont annyi, amennyi egy kávészünetbe belefér.

A mostani részben Kovács-Szarka Zsófiát, a TSPC designer és belsőépítész tervező munkatársát kérdeztük legújabb projektjéről, a Budakeszi Vadászház belsőépítészeti munkájáról.

Milyen projekten dolgozol most? Miért izgalmas számodra ez a projekt?

Ez a projekt számomra azért izgalmas, mert itt minden a természetről, az erdőről szól. Az épület varázslatos környezetben helyezkedik el, a Pilisi Parkerdő területén, vadaspark és arborétum közvetlen szomszédságában. A Vadászház a hagyományos vadászatokon résztvevő vadászok elszállásolása mellett különböző rendezvények és felejthetetlen erdei esküvők helyszínéül fog szolgálni.

Milyen egyedi megoldásokat szállít a TSPC ebben a projektben?

A tervezés egyediségét és egyben szépségét az adja ebben a projektben, hogy olyan belső tereket kell létrehoznunk, amelyekben a csak férfiakból álló vadászok és kísérőik, valamint a meghitt romantikára vágyó, „Nagy Napot” tervező fiatal menyasszony is jól érzik magukat. Az egész épület hangulatát uralja a természetesség, a természetközeliség és az a fajta merész kettősség a design-ban, ahol a trófeák és a különböző vadászat témájú képek a falakon harmonikusan vegyülnek a finom nőies vonalú bútorokkal és az óriás-színes virágos romantikus tapétával a szalonban, az egész egy rendkívül gazdag, és izgalmas egységet alkot.

Mit gondolsz, milyen hangulata lesz a kész épületnek, amikor először belépsz majd?

Célom egy olyan épületbelső megalkotása, amely meghitt természetességével és sokszínű gazdagságával elvarázsolja az ide érkező vendéget – legyen az vadász, cégvezető vagy fiatal jegyespár. Az én szívembe már belopta magát ez az épület, és biztos vagyok benne, hogy az elkészült házban mások is megtalálják majd azt a szépséget, amiért vissza akarnak térni oda.