Skip to main content

Tízmillió forint adományt nyújtott át karácsonyi ajándékként a TSPC az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő Gyermek és Ifjúságpszichiátriai Rehabilitációs Osztályának. A cég nevében az adományt Könözsi Szilvia építész tervezési igazgató adta át Dr. Máttyus Anna gyermekpszichiáternek, az intézmény osztályvezető főorvosának. A jótékonyságban a TSPC munkatársai is részt vettek: több, mint nyolcvan kolléga további adományával az intézményben foglalkoztatott gyermekek számára karácsonyi ajándékokat (művészeti eszközöket, játékokat) vásároltak.

„Felajánlásunkkal szerettük volna kifejezni elismerésünket a Gyermekpszichiátriai Rehabilitációs Osztályának munkatársai felé, akik a legnehezebb helyzetben is a frontvonalban teljesítenek és erőn felül tesznek azért, hogy a gyermekek ellátása a jelenlegi nehéz helyzetben is zavartalan, eredményes és örömteli legyen. A pénzadomány mellett a TSPC szakmai segítségére is számíthatnak a foglalkoztatóház fejlesztésében” – mondta Kádár Mihály, a TSPC ügyvezető igazgatója.      

A nagyértékű pénzadományból az intézmény az év elején átadott kerti foglalkoztatóház használatbavételét szeretné megoldani, ez az épület közmű-bekötését (víz, csatorna, villany), az építkezés utáni tereprendezést (vízelvezetés megoldása, támfalépítés, járdák, balesetveszélyes anyagok elszállítása), valamint a foglalkoztatóházban a konyha beépítését jelenti. Ezzel egy nagyon jól használható, multifunkcionális térrel bővülhet az osztály, amelyben csoport- és családterápiákat, foglalkozásokat lehet majd tartani. A TSPC a pénzadomány mellett a felújítási munkában is segítséget nyújt majd.

A  Gyermek és Ifjúságpszichiátriai Rehabilitációs Osztályon a gondozott fiatalok komplex ellátásban vesznek részt, amelyben az egyéni és csoportpszichoterápiás, foglalkoztató és fejlesztő eljárások mellett kiemelt szerep jut a művészetterápiának. Az alkotáson keresztül megtapasztalható az önértékesség érzése, ugyanakkor a legkülönfélébb képességek, készségek fejlődnek. Az osztály munkatársai kiemelten fontosnak tartják, hogy az alkotómunka során felszabaduló kreativitás által pozitív élményekhez juthatnak a gyerekek, akik eddig gyakran halmozottan kudarcos tapasztalatokkal rendelkeznek családi, tanulási és közösségi szinten egyaránt. Az intézményben jelenleg 25, tizenkét és tizennyolc év közötti gyermeket látnak el, a szakmai és ápolói személyzet 30 fő. Az osztály két éve megkapta családbarát kórházi osztály címet.