Skip to main content

A 2020-ban bekövetkezett földrengés során Petrinjában rengeteg középület használhatatlanságig megrongálódott, köztük egy iskola is. A város újjáépítését a Magyar Állam egy 20 tantermes általános iskolával támogatja, amelyhez egy nagy és egy kis tornaterem is létesül. A TSPC tervei alapján megvalósuló I.számú általános iskola szerkezetkész, a Bokrétaünnepséget november 17-én tartották.

A HUNGARY HELPS PROGRAM keretében a Magyar Állam a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet bízta meg a Horvátországi Petrinjában található I. számú Általános Iskola megépítésének lebonyolításával. Az új épület a város központjában egy újonnan kijelölt területen valósul meg, közel a régi, megrongálódott épülethez. A TSPC az épület komplett építészeti, gépészeti és elektromos tervezési munkáinak elvégzéséért felelős, a megvalósítást a Mega-Logistic Zrt. nyerte el.

Az iskola 20 tanterme közül 9 tanterem osztályos kialakítást kap, 11 pedig szaktanterem így külön helyiségbe kerülnek a nyelv és művészeti terület, természettudományok és matematika, társadalomtudomány, munka és technikai terület, testi és egészségügyi szakok, illetve az érzelmileg és viselkedési zavaros diákok kezelésére és rehabilitációjára alkalmas helyiségek.

Az iskola felépülésével Petrinja városa visszakapja a több százéves múltra visszatekintő intézményét, a TSPC csapata pedig egy újabb általános iskolával bővítheti szakmai portfólióját. Az oktatási intézmények területén a TSPC kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik, a cégcsoport terve szerint valósult meg többek között a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karának új épületszárnya, illetve a Testnevelési Egyetem komplex tervezéséért is a cég végezte el.

Stáblista

Lebonyolító: Hungary Helps / Ökomenikus Segélyszervezet

Kivitelező: Mega-Logistic Zrt.

Generál tervező: TSPC d.o.o

Építész tervező: Structor d.o.o. Luka Najev

Tartószerkezet tervező: Luka Najev, mag.ing.aedif

Épületgépész tervező: Krešimir Rupić, dipl.ing.stroj.

Épületvillamos tervező: Ante Petrović, dipl.ing.el.

Projektmenedzser: TSPC d.o.o Koci Anna, Gombás Andrej

Látványtervek: TSPC Kft. Tornyi Dávid