LETÖLTHETŐ
BROSÚRA

Zalaegerszegi Városi Uszoda és Sportkomplexum

SPORTKOMPLEXUMOK

Funkció: sportlétesítmény, uszoda
Év: 2015-2019
Bruttó szintterület: 8900 m²
Helyszín: Zalaegerszeg, Magyarország

A megye legjelentősebb uszodafejlesztése 1852 négyzetméternyi úszófelülettel, mintegy 8700 négyzetméteres, háromszintes épülettel és 268 fős lelátóval valósult meg – a tervezés és megvalósítás során is fontosak voltak a zöld megoldások és a fenntarthatósági szempontok.

A városi uszoda fejlesztése és bővítése keretében, a fedett uszodában egy tízpályás, 50 méteres medence és tanmedencék várják a sportkedvelőket. Megújult a kültéri medence és vizes játszótér is épült.

A fejlesztés új karakterrel, letisztult, egyszerű formákkal gazdagítja a zalaegerszegi városi strand területét is. Az új uszodaépület építészeti és tartószerkezeti kialakítása a tervezési program és a kor igényeinek megfelelően a korábbi uszodaépületnél jóval szikárabb, modern és reprezentatív formában valósult meg. Zala megye legnagyobb uszodaberuházása, a Zalaegerszegi Városi Uszoda a sport, a tehetséggondozás és a rekreáció mellett nemzetközi úszóesemények megrendezésére is alkalmas.

TEVÉKENYSÉG: koncepcióterv, vázlatterv, látványterv, videó, engedélyezési terv, kiviteli terv, költségvetés, BIM, geodézia