LETÖLTHETŐ
BROSÚRA

Pécsi Tudományegyetem

OKTATÁSI INTÉZMÉNY

Funkció: oktatási intézmény
Év: 2017-2018
Bruttó szintterület: 15 350 m²
Helyszín: Pécs, Magyarország

A Pécsi Tudományegyetem beruházásának célja egy korszerű, nemzetközi színvonalú, zöld és hallgatóbarát campus megvalósítása volt. A PTE Modern Városok Program keretében a meglévő elméleti tömb homlokzati korszerűsítése és részleges belső átalakítása mellett a projekt kiemelt feladata, hogy a jelenlegi épülethez kapcsoltan egy 12.000 négyzetméteres új oktatási és kutatási épületszárnyat alakítson ki a szakma magasabb szintű szakmai követelményeinek figyelembevételével.

Az új szárnyban négy nagyelőadó és 34 szemináriumi terem készült el.  A kampusz belsejében található hatalmas központi pihenőpark tóval, kényelmes ülőbútorokkal és árnyas zónákkal várja a hallgatókat és oktatókat. A fejlesztés 135 új parkolóhely és 140 kerékpártároló kialakításával rendezte az egyetem parkolási szükségleteit.

Az új épületszárnyban találhatók az úgynevezett Core Facility terek, melyek az orvosi kutatások legmagasabb szintű követelményeinek felelnek meg és speciális jellemzőkkel bírnak. Ez a terület a „labor a laboron belül” elv szerint valósult meg, az épület közepén helyezkedik el és az intézetek közösen használják.

TEVÉKENYSÉG: generáltervezés