LETÖLTHETŐ
BROSÚRA

Nádasdy-Kastély

MŰEMLÉK ÉPÜLETEK

Funkció: műemlék épület
Év: 2015-2016
Bruttó szintterület: 2882 m²
Helyszín: Nádasdladány, Magyarország

A több szakaszban megvalósult rekonstrukció célja a műemlék méltó állagmegóvása az utókor számára, illetve a modern turisztikai-funkciók megvalósítása. A kastély földszintjének egykori reprezentációt szolgáló termei nyitottak a látogatók számára és itt kaphatnak helyet az elegáns rendezvények is. Az épület legkülönlegesebb terének, az Ősök csarnokának és a hozzá kapcsolódó termek berendezésének nagy részét sikerült eredeti helyén megtartva restaurálni.

A kastélyépület emeleti terei voltak a család egykori hálószobái, elegáns fürdőszoba és egyéb kiszolgálóhelyiségek tartoztak ide. Ezekben az egyszerűbb megjelenésű enteriőrökben a nagyközönség kiszolgálására időszaki kiállítások, a múzeumpedagógia terem és egy hálószoba és fürdőszoba bemutatóhelyiségei kaptak helyet.

Az egykor pompás, különleges növényekkel berendezett angolpark romjaiban is impozáns hangulatú volt: a tóépítési munkákkal, a történeti sétautak visszaállításával és növénytelepítéssel tették újra teljessé a különleges eleganciájú, romantikus kastélykertet.

Tevékenység: generáltervezés, koncepcióterv, engedélyezési terv, kiviteli terv, tervezői művezetés