LETÖLTHETŐ
BROSÚRA

Mindszentyneum

KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEK

Funkció: múzeum
Év: 2019-2022
Bruttó szintterület: 1200 m²
Helyszín: Zalaegerszeg, Magyarország

A Mindszenty Zarándokközpont 1200 négyzetméteres épületében kiállítótermek, 120 fő befogadására alkalmas konferenciaterem és közösségi tér, illetve múzeumpedagógiai helyiségek is helyet kaptak. A központ zarándokhelyként is látogatható.

Az épület „köpenye” egy mindig változó, finom fény-árnyék játékokat eredményező, lyuggatott, térbeli membrán. Az áttört felületen helyenként áttűnik az egyébként zárt épület belső világa.

A belső terek és formák letisztultak, átláthatók, felemelő érzést közvetítenek. Az épület külső és belső világának kiemelten fontos alkotója, alakítója a fény.

A földszinten szabadon bejárható térsorban folyamatos közösségi aktivitást generáló szolgáltatások kaptak helyet; előcsarnok, kávézó, múzeumi bolt, rendezvényközpont és egy külön bejáratú közösségi tér. Továbbá itt található a múzeumi jegypénztár-információs pult is. Az első és második emeleten helyezkedik el a két kiállítótér és a kapcsolódó múzeumpedagógiai terek, míg a legfelső szinten időszaki kiállítás és rendezvénytér, illetve nagyméretű tetőterasz létesült.

Tevékenység: generáltervezés, projektmenedzsment, klíma design, környezetvédelmi tervezés, műszaki ellenőrzés