LETÖLTHETŐ
BROSÚRA

Millenáris Széllkapu Park

PARKOK ÉS KÖZTEREK

Funkció: park és mélygarázs
Év: 2015-2019
Bruttó szintterület: 41 000 m²
Helyszín: Budapest, Magyarország

Közép-Európa legnagyobb, háromdimenziós függőkertjével, cseresznyefa-ligettel, erdő-mező-tó hármasával, látványos design-napelemekkel és 355 új fával nyitott meg Budapest modern pihenőparkja. A park hármas egységbe szerveződik: a buja, sűrű növényzet az erdők, a vadvirágos rész a magyar mezők, a két egység találkozásánál a 650 négyzetméter felületű tó az élővizek világát idézi.

A park építészeti fókuszpontjába három látványos egyedileg tervezett design-napelem került: ezek az építmények nemcsak árnyékot adnak, hanem bekapcsolódnak a park energiaellátásába is. A park alatt ötszáz fős mélygarázs, elektromos autó-töltő állomás és biciklitároló található. A Széllkapu park a város egyik leginkább szennyezett pontján képez zöld szigetet, melyen átfúj a friss levegő.

TEVÉKENYSÉG: koncepcióterv, vázlatterv, belsőépítészet, látványterv, videó, engedélyezési terv, kiviteli terv, költségvetés, BIM, infrastruktúra tervezés, közmű tervezés, szakági tervezés, geodéziai felmérés, műszaki ellenőrzés, beruházás bonyolítás