LETÖLTHETŐ
BROSÚRA

Hőgyes-Schöpf-Mérei Gyógyszerkutatási Centrum

EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK

Funkció: gyógyszerkutatási centrum
Év: 2019-
Bruttó szintterület: 29 614 m²
Helyszín: Budapest, Magyarország

A fejlesztés célja egy olyan oktatási és kutatási célú ingatlancsoport létrehozása, amely korszerű körülmények között biztosítja az oktatási, kutatási és gyógyszerkészítmény-előállítási funkciók kiszolgálását. Az egyetemi kampusz létrehozása otthont adhat a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának oktatási, kutatási és gyógyszerkészítési funkcióinak a meglévő, túlterhelt épületek helyett egy jövőbe mutató, a kor kihívásainak megfelelő épületegyüttesnek, amely ezek mellett megőrzi a Kar hosszú évekre visszanyúló patináját, értékeit.

A korábbi Erzsébet Kórház, illetve Schöpf-Merei Kórház épületeiben a Gyógyszerkutatási Centrum elméleti oktatáshoz, és kari vezetéshez tartozó terei kapnak helyet. Az oktatói, vezetői irodák, tanulmányi osztály, közforgalmú gyógyszertár mind jól beilleszthetők a több, mint százéves épületek falai közé.

A mögöttük elhelyezkedő részen, a régi patológia épülete helyén egy modern oktatási épületben kapnak helyet a nagyobb szemináriumi szobák, a nagyelőadók, a digitális tudástár, illetve néhány, kevesebb technológiát igénylő oktató labor. A műemlékvédelem alatt álló Hőgyes-tömbben kap helyet jelen projekt legnagyobb új építésű épülete, ennek alagsorában egy egyszintes mélygarázs, felsőbb szintjein pedig számos kutató és oktató laboratórium, illetve a gyógyszerelőállítás terei is megtalálhatók lesznek.

Tevékenység: generáltervezés, tűzvédelem, geodézia