LETÖLTHETŐ
BROSÚRA

Debrecen Mechwart Kollégium

HOTELEK

Funkció: kollégium
Év: 2022
Bruttó szintterület: 3837 m²
Helyszín: Debrecen, Magyarország

A Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai technikum 1911 óta működik a műemlék jellegű épületben. Az informatikai, gépi- és autóipari képzések népszerűsége miatt, a régióban a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai technikum az oktatási intézmény iránt nagy az érdeklődés, azonban a kollégiumi férőhelyeket tekintve a helyhiány állandó. Ez a hiány indokolta a kollégium fejlesztését.

A kollégium a római átriumházak alaprajzi elrendezését veszi alapul: fókuszpontjában egy belső kert áll nagy zöldfelületekkel és pados pihenőrésszel, amely a földszinten a közösségi együttlét központi tere. Közvetlenül kapcsolódik a kerthez a könyvtár, így járulva hozzá a kellemes környezetben, friss levegőn, természetben töltött idő és a tanulási kedv növeléséhez. Az átriumkerten keresztül megközelíthető az üvegfallal határolt 250 fő étkeztetésére alkalmas menza, amely a szomszédos oktatási épületekből érkezők számára is elérhető.

Az épület homlokzata téglaburkolat, amely a digitalizációra és az oktatandó technológiára utalva pixeles hatású elrendezést kapott. Az új kollégium 252 fő befogadására alkalmas.

A kollégium további funkciói:

  • konditerem, kollégiumi nevelőtanári szoba, mosókonyha, orvosi szoba, betegszoba, vendégszoba, a szükséges irodai helyiségek, közösségi tér, tetőterasz
  • parkoló, biciklitároló
  • konyha, étkező

TEVÉKENYSÉG: generáltervezés, projektmenedzsment, épületvillamosság, közműtervezés