Skip to main content

Június 9-én Párizsban adták át a FIABCI nemzetközi ingatlanfejlesztési díjat, melyet több magyar projekt mellett a TSPC is elnyert a Millenáris park területén megvalósult, 2020-ban átadott Széllkapu park projekttel. 

Forrás: FIABCI

Az ingatlanfejlesztések nemzetközi szervezete, a FIABCI azt jutalmazta, hogy az egykori rozsdaövezetnek számító terület, a korábbi Ganz-gyárak öröksége a fejlesztés során  nívós megoldásokkal, 35 ezer négyzetméteres területével jelentősen növelte a főváros zöldfelületeit, a nyitás óta Budapest egyik legkedveltebb találkozópontja, rekreációs zöld zónája lett.  

Az 1951-ben alakult, több, mint 60 országban tevékenykedő Nemzetközi Ingatlanszövetség, a párizsi székhelyű FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (FIABCI World Prix d’Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és elismerése.

A bírálat főbb szempontjai: az ingatlanfejlesztés koncepciója és eredménye, építészeti és városépítészeti színvonala, a kivitelezés minősége és a megvalósítás időtartama. Emellett értékelik az értékesítés és bérbeadás eredményességét, valamint a környezetvédelmi szempontokat és az ingatlanfejlesztés társadalmi hasznosságát.