Skip to main content

Mostantól a generáltervező TSPC Kft. és partnere, a Kreatív Magyar Mérnök Tanácsadó Kft. oldalán pattog a labda: a csapat tervezi a Vasas Sport Club Folyondár utcai sport- és táncközpontjának komplex fejlesztésében megvalósuló új sportcsarnokot. Az óbudai Kiscelli parkerdő ölelésében fekvő sporttelep modern, nemzetközi versenysztenderdeknek is megfelelő központot kap, amely a röplabda és a tánc-szakágak munkájának helyszíne lesz, illetve itt kapnak helyet az öltözők, kiszolgáló helyiségek és irodák is.

A fejlesztésben a 80-as években épült, mára rossz állapotúvá vált régi röplabdacsarnokot elbontják és helyére modern, a mai kor igényeinek megfelelő épületet terveznek. A fejlesztés célja, hogy a sportklub múltjához egy funkcionálisan és esztétikai szempontból is illő és méltó, jó energiahatékonyságú épület jöjjön létre, külön figyelemmel a hatékony üzemeltetésre és a fenntarthatósági szempontokra. A tervezés során kiemelt szakterület lesz a tartószerkezeti tervezés, mivel Óbuda érintett területe régi bányászati helyszín volt, illetve a közelben barlangrendszer is található. A fejlesztés rendezi majd a parkolási nehézségeket is.     

A sporttelep területén a röplabda és tánc pályái és termei mellett több, mint 6000 négyzetméteren teniszpályák találhatók. A cél, hogy minden sportág zavartalanul, szünet nélkül folytathassa edzőmunkáját és versenyeit a sportcsarnok építése alatt is.

A generáltervező TSPC Kft. portfoliójában számos sportlétesítmény található: a szegedi és zalaegerszegi sportuszodák mellett a Testnevelési Egyetem új kampusza is az építésziroda tervei szerint valósul meg.