Skip to main content

A Széchenyi István Egyetem rendezte meg a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Műszaki Tudományi Szekcióját. A csütörtöktől szombatig tartó online eseményen ötszáz hallgató vett részt, köztük határon túli magyar és Magyarországon tanuló külföldi fiatalok is.

A Széchenyi István Egyetem Audi Hungaria Járműmérnöki Kara, Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kara, valamint Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kara által rendezett 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Műszaki Tudományi Szekciójára április 22. és 24. között kerül sor, a járványhelyzet miatt online formában.

„Az OTDK zsűritagjaként nagy örömmel tapasztaltuk, hogy a hallgatók az online forma ellenére is felkészültek és meggyőzőek voltak nemcsak szakmai tartalomban, hanem az előadásmódban is. A TSPC különdíjait olyan hallgatóknak ajánlottuk fel, akik innovatív, egyedi megközelítésben foglalkoztak szakmánk egy-egy kérdésével. Több alkalommal hallottunk olyan előadást, amelynek megközelítése a TSPC számára is friss ötleteket hozhat, ezért a jövőben szívesen megkeressük ezeket a fiatal kollégákat együttműködéseinkhez” – mondta Könözsi Szilvia zsűritag, a TSPC építész tervezési igazgatója. 

A támogató TSPC Kft. nevében ebben az évben három kollégánk, Könözsi Szilvia, Kovács-Szarka Zsófia és Markos Péter segítették a zsűri munkáját, és a kiemelkedőnek ítélt dolgozatokat a következő különdíjakkal ismertek el:

TSPC az Innovációért Díj:

Kovács Krisztina és Zubek Károly: #participáció – Z generációs közösségi tervezés az Instagram virtuális terében

TSPC BIM gyakornoki díj:

Szuchács Anna: Ráfröccsöntéssel készült alkatrész szimulációs modelljének létrehozása

Gratulálunk a 35. OTDK-n részt vevő fiatal kollégáknak!

Kép: Széchenyi Egyetem