Skip to main content

Ünnepélyes keretek között kiosztották a XXV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíjat a Néprajzi Múzeum Dísztermében. A TSPC tervei alapján készült Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának új oktatási és kutatási épülete az Oktatási épület kategória I. helyezését kapta.

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar új oktatási és kutatási épületét 2021-ben adták át. Az új tömbben oktatási, kutatási és közösségi tevékenységre alkalmas tereket vehetett használatba az egyetem, összesen 12.000 négyzetméteren. Az új épületnek köszönhetően negyven százalékkal bővül az ÁOK oktatási és kutatási területe, modern diagnosztikai eszközökkel és műszerekkel felszerelt épületrészekben. Az új épülettömb kialakításában a generáltervező TSPC szakemberei komplex megoldásokat mutattak annak összehangolására, hogy az oktatási területek (szemináriumi termek, nagyelőadók, közösségi terek) és a kutatás terei (laboratóriumok, izolálható lépcsőházak, zsilipek és felvonók, vizsgálók és teszttermek) egymással összhangban, építészeti megoldásokkal egymás mellé fűzve valósulhassanak meg.

 

A párizsi székhelyű Nemzetközi Ingatlan Szövetség, a FIABCI 1951-ben alakult. 1992-ben indult a FIABCI World Prix d’Excellence nemzetközi ingatlanfejlesztési pályázat, amely a világ legrangosabb szakmai pályázatává fejlődött. A FIABCI Hungary először 1997-ben szervezte meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot azzal a céllal, hogy az akkor újonnan alakuló ingatlanfejlesztési ágazat első eredményeit bemutassa a szakmai és szélesebb közösségnek, megjutalmazza a legsikeresebb ingatlanfejlesztéseket és végül, de nem utolsó sorban megteremtse a FIABCI World Prix d’Excellence nemzetközi pályázaton való részvétel lehetőségét.