Skip to main content

Mi volt a cél a Vadászház megújításakor, milyen hangulatot szerettetek volna megalkotni?  

Célunk a vadászház eredeti, klasszikus stílusának megtartása és egy elegáns és romantikus, de mindenekelőtt „vadászházas” belső megalkotása volt. Egy izgalmas belső teret képzeltünk el, amelyben megfér egymás mellett például két olyan részlet, mint trófeák elhelyezése és a romantikus, designer-kollekcióból származó madármintás, gazdag tapéta.

Hogyan befolyásolta a munkádat az erdő és a ház egysége, együttélése?

A ház az erdő közepén helyezkedik el, gyönyörű környezetben.  Már az odavezető, erdőn keresztül kanyargó út is inspirációval hatott rám minden alkalommal, tavasztól őszig.

A tervezés megkezdésekor mi volt érdekes a ház múltjából, történetéből?

Az épületben számos vadászat-témájú értékes festményt, vadászati ereklyét, trófeát és agancsokat találtunk, ezeket mind megtartottuk és az enteriőrtervezés egyik alapjaként használtuk. A ház egyik kincse a vendégkönyv, amelybe a vadászatok után a külföldi és magyar látogatók rövid bejegyzéseket írtak. Az első bejegyzés dátuma 1964 szeptemberéből származik. Ezekből az írásokból készült egy válogatás, melyeket az épület falain láthatnak majd kifüggesztve a vendégek.

Milyen építészeti és belsőépítészeti adottságokkal indultatok a munkafolyamat elején?

A vadászház egykor igényesen berendezett szobái az évek során elhasználódtak, elkoptak, a burkolatokat fel kellett újítani és a legtöbb bútort szükséges volt cserélni. Az elektromos hálózatot bővíteni kellett a korszerű berendezések bekerülése miatt, az étterem konyháján pedig komplett felújítást végeztünk.

Milyen régi és új funkciókkal bővült a ház?

A ház valamennyi helyisége és funkciója megmaradt és frissült, ezek az étterem, a bár, a társalgók, a szobáktól elkülönülő lakosztályok és a házhoz kapcsolódó terasz. Az épület mellett a parkosítás az esküvők modern követelményeinek megfelelően történt.

Melyek belsőépítészetileg a legizgalmasabb pontok a házban?

Számomra egyaránt izgalmas az erdőre nyitott étkező a zöld tapétával és az aranykeretes képek közötti agancsokkal és a lakosztályok az elegáns megjelenésükkel. Talán a szívemhez legközelebb a társalgó áll az egyedi mintás, madárkás tapétájával, tömörfa asztalkákkal, bőr fotelekkel és változatos szőrméivel.

Hogyan változik a ház hangulata a különböző évszakokban? 
A ház természetes fényei az évszakokkal együtt változnak, a kintről beszűrődő napfény az idő múlásával más és más szögben éri az épületet, nem beszélve az erdő csodálatos színeiről, amely évszakonként változik, megújul.