Skip to main content

A horvátországi Petrinjai I. sz. Általános Iskola januárban megnyitotta kapuit a kisdiákok előtt, akik már el is foglalták az iskola padjait. A 20 tantermes általános iskolában a második félév 349 diák számára kezdődik meg. Az iskola egy súlyos földrengés után a TSPC Csoport és a horvátországi helyi partnerünk, STRUCTOR d.o.o. Šibeniki főtervező Luka Najev tervei alapján valósult meg.

A 2020-ban bekövetkezett földrengés során Petrinjában rengeteg középület használhatatlanságig megrongálódott, köztük az általános iskola is. A HUNGARY HELPS PROGRAM keretében az új épület a város központjában egy újonnan kijelölt területen valósult meg, közel a régi, megrongálódott épülethez. A TSPC az épület komplett építészeti, gépészeti és elektromos tervezési munkáinak elvégzéséért felelős, a megvalósítást a Mega-Logistic Zrt. nyerte el. Az új épület kivitelezése 2022 közepén kezdődött.

Az iskolaépület egy földszintből és két emeletből áll, amelyben 20 tanterem, könyvtár, konyha étkezővel, irodák és kisegítő helyiségek találhatók. Az iskola mellett egy csarnok is épült, az iskola és a csarnok (tornaterem), teljes területe 5554,7 m2. Kültéri oktatási és sportlétesítményeket is építettek, hogy a diákok jó idő esetén a szabadban végezhessenek bizonyos oktatási tevékenységeket.