Skip to main content

A TSPC Csoport 15 fős BIM csapata Magyarországon piacvezető szakértője a BIM technológia alkalmazásának. Magas minőségű BIM szolgáltatásainkat a BIM konténer elkészítésével bővítettük, így megrendelőinka kivitelezés-előkészítés és a kivitelezés során a kivitelezés helyszínén bejárhatják a megtervezett épületet az AR (kiterjesztett valóság) eszközeinknek köszönhetően.

A TSPC szakmai alapköve a BIM: cégünk a BIM technológia piacvezetője Magyarországon. Tizenöt fős BIM csapatunk évek óta maximális odaadással dolgozik saját rendszereikkel.

A BIM (Building Information Modelling), azaz épületinformációs modellezés egy olyan folyamat vagy új munkamódszer, melynek során nem csak pontos 3D modell készül, de annak minden eleme a rá jellemző információval fel is van töltve.

A BIM-ben feldolgozott épületeink biztosítják az épület életciklusa alatti szükséges információk elérhetőségét. Már tervezés során rögzítjük az igények szerinti adatokat.

Hisszük, hogy a 3D megjelenítés sokkal több, mint puszta vizualizációs eszköz.

A 3D-modellek elemeinek adatokkal és tulajdonságokkal történő ésszerű felruházása hatalmas előnyt jelenthet az építőipari beruházások teljes területén. Az általunk így létrehozott információs modellekkel időt, energiát, és pénzt takaríthatnak meg a kivitelezés-előkészítés, a kivitelezés, és az üzemeltetés során, egészen a létesítmény bontásáig.

Fejlett irodai infrastruktúránkkal és széleskörű szoftverismeretünkkel (ArchiCAD, Revit, AutoCAD, Tekla, AxisVM, Naviswork, BIMcloud, Nemetschek Allplan, Solibri) a legmagasabb igényeket is képesek vagyunk kiszolgálni.

Miért hatékony a BIM technológia?

 • Költséghatékonyságot eredményez
 • Elősegíti a tervezést az összes szakág számára
 • Növeli a projekt jövedelmezőségét
 • Gyorsítja a projekt elvégzését
 • Elősegíti a nemzetközi munkafolyamatokat
 • Előkészíti, modellt biztosít a látványtervezéshez
 • Szabványoknak való megfelelőség automatizált ellenőrzését teszi lehetővé
 • Más szektorokkal való együttműködést tesz lehetővé
 • A hagyományos specifikációkkal szemben átláthatóbb és hatékonyabban kezelhető megoldást biztosít

A BIM rendszerünk hatékonyságának növelése érdekében megkezdtük a munkafolyamataink automatizálását, az alkalmazott szoftverjeink mellé egyedi kiegészítőket használunk és fejlesztünk. A BIM szemléletünk fejlődésének fontos mérföldköve volt a BIM konténer koncepciójának megalkotása. Munkatársaink szakértelme kiemelkedő a 3D alapú tervezés és a BIM technológia legújabb megoldásainak alkalmazásának.

BIM KONTÉNER: A TSPC BIM konténert a kivitelezés helyszínére szállítjuk és kivitelezéshelyi BIM menedzser személyes jelenlétével biztosítjuk az építőipari digitális eszközök által nyújtott előnyöket. A teljes BIM BACKOFFICE szolgáltatást kézzel foghatóvá, a helyszínen is elérhetővé tesszük.

A BIM konténer:
Reszponzív, azonnali megoldást nyújt a kivitelezés helyszínén
Pontos és korszerű
Költséghatékony

BIM modell vs. BIM konténer? A BIM konténer előnyei a kivitelezés során:

Mit tudunk kínálni a kivitelezőnek a BIM konténerrel?
 • Helyszíni BIM támogatás
 • Közös adatkörnyezet – TSPC Tervtár
 • Műszaki előkészítés támogatása
 • Modell-alapú, aktualizált mennyiségi kiírás, költségvetés
 • BIM modell alapú kooperáció és művezetés
 • Nagyméretű tervmegjelenítés
 • Kiegészítő tervdokumentáció készítés
 • Megvalósulási BIM modell készítés, Digital Twin
 • Organizációs támogatása, szimulációs modellek (4D,5D stb)
 • Digitalizációs HUB, eszközök
 • Drónkikötő, pontfelhős állapotrögzítés
 • AR-VR Mixed-Reality modellek megjelenítése
 • VaRea – VR tér

Bemutatkozik BIM csapatunk:

Huszár Attila – épületinformációs kivitelezési csoportvezető és projektvezető építész

Attila szenvedélyesen követi és alkalmazza az új technológiai fejlesztéseket az építészeti szakmában. Célja, hogy a munkavégzést minél hatékonyabbá tegye, és az automatizálható folyamatokkal minél kevesebb időt töltsön, így több idő jut a kreatív mérnöki feladatokra. Munkája során különösen vonzódnak hozzá a komplex funkciókkal rendelkező középületek tervezése. Felelős tervezőként több uszoda és sportlétesítmény tervezésén dolgozott. Töretlenül elkötelezett az iránt, hogy az épületek a lehető legenergiahatékonyabbak legyenek, mind a kivitelezés, mind pedig az egész élettartamuk során.

Kauth András –BIM menedzser

Andris szüntelenül kutatja és implementálja a legkorszerűbb iparági technológiákat. Kiemelt szakmai küldetése, hogy az építőipari beruházások kezdeti fázisaiban létrehozott információs modellek hasznosítását a teljes életciklusra kiterjessze, így eliminálva az információátadás során keletkező hibás és elveszett adatokat, illetve többletköltségeket. Munkája során a stratégiai gondolkodást igénylő komplex funkciójú középületek és a kreatív problémamegoldást igénylő történelmi szerkezetű épületek kihívásai vonzzák. Személyes és szakmai impulzusai hívták életre a BIM konténer szükségességét, melynek létjogosultságát a TSPC kivitelezéshelyi épületinformációs szakértői biztosítják országszerte, hogy segítségével az építési projektek még hatékonyabban valósuljanak meg.

Marton Dániel – Kivitelezéshelyi BIM menedzser

Dani széleskörű tapasztalattal rendelkezik az informatikai megoldások terén, melyeket lelkes hozzáállással és elkötelezettséggel kamatoztat a projektek során. Meggyőződése, hogy az épülethez kapcsolódó, megalapozott döntések meghozatalához elengedhetetlen a digitális technológiák alkalmazása. Munkájában mindig a kihívást jelentő feladatokat keresi. Előremutató fejlesztései a kivitelezés költség- és időtervezési folyamatait támogatják, jelentősen hozzájárulva a projektek eredményességéhez és hatékony lebonyolításához. Generál szemlélete és proaktív hozzáállása kiválóan szolgálja a kivitelezéshelyszíni feladatok magas színvonalú megoldását.