Skip to main content

Építőipari Nívódíj-táblát avattak a Nádasdy-kastélyban. A nádasdladányi Nádasdy-kastély 2021-ben került megnyitásra a nagyközönség előtt, miután műemléki rekonstrukción esett át. A kastély felújítását a Műemlék helyreállítás és rehabilitáció kategóriában ismerték el az Építőipari Nívódíjjal.

Fotó: Merkbau Zrt.
A TSPC Group képviseletében Könözsi Szilvia volt jelen.

A műemléki rekonstrukciós munka generáltervező feladatait a TSPC Kft., építésztervezési feladatait partnere – Ónodi Szabó Lajos építész tervező végezték. A rekonstrukciónak köszönhetően a műemlék méltó állapotban marad meg az utókor számára, és egy modern turisztikai funkció is megvalósult. A kulturális-turisztikai célú fejlesztés megvalósítása során a szakemberek állagmegóvó és műszaki feladatokat is elvégeztek.

 

 

 

 

 

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram részeként a fejlesztés az ingatlan vagyonkezelője és üzemeltetője, a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. beruházásában valósult meg, melynek kiemelt célja volt a nádasdladányi Nádasdy-kastély turisztikai célú attrakciófejlesztése.
Fotó: Merkbau Zrt.

 

 

 

Az 1999-ben alapított Nívódíjat évről évre kiosztják a kiemelkedő építészeti-műszaki színvonalon megvalósított építmények (épületek, műtárgyak, épületegyüttesek) szakmai elismeréseként. Az Építőipari Nívódíj a létrehozott építményt és annak komplex megvalósítási folyamatát értékeli. A pályázati felhívását huszonkettedik alkalommal hirdette meg az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma (ÉMA). Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) és az Építéstudományi Egyesület által alapított díj a hazai építőipar teljesítményének legmagasabb elismerésének számít.

Fotó: Zsolt Hlinka