Skip to main content

A Modern Városok Program keretében megújuló győri strandfürdő teljes átalakításon esik át, az új Győri Vízi Élménypark minden eleme szerkezetkész. A bokrétaünnepségen a projekt kialakításához kapcsolódó műszaki ellenőri feladatokat ellátó TSPC csapata is jelen volt. A fejlesztés a Mosoni-Duna és a Rába találkozásánál valósul meg, magában foglalja az egykori strandfürdő teljes átalakítását és egy vízi élménypark kialakítását.

A vízi élményparkban a meglévő Rába Quelle épületének felújítása mellett egy új uszodaépület kerül kialakításra kiszolgáló funkciókkal: új öltözőblokk, felújított belső és külső téri szaunavilág és termálfürdőrész, új kültéri élménymedencék, köztük a többszintes panoráma- és lagúnamedence, a korábbi Cziráky-medence helyén pedig spray-park létesül. A Cziráky medence mellett kültéri színpad és az árvízvédelmi töltésbe integrált lelátórész is tervezett. Egyedülálló 30 méter magas szódásszifon formájú csúszdatorony épül egy- illetve kétszemélyes úszógumis, valamint többszemélyes csúszdával. Felújításra került a Hajós Alfréd által tervezett műemléki védelem alatt álló épület is.

A területet új árvízvédelmi fal védi, mely a beruházás részeként épült. Az árvízvédelmi fal és töltés a fürdő területébe került integrálásra, amelynek kivitelezési feladatai nagy kihívást jelentettek a TSPC mérnökcsapata számára is.

A külső területen kétszintes parkolólemez létesül, amelyen közel 300 autó fér majd el.

A Győri Vízi Élménypark mellett a TSPC portfóliójában olyan uszodaprojektek is szerepelnek, mint az idén megnyitott Zalaegerszegi Városi Uszoda vagy a Szegedi Tiszavirág Sportuszoda.

Stáblista

Projektvezető műszaki ellenőr: Szuhay László – TSPC Mérnökiroda Kft.

Műszaki ellenőrzés: Róth Ernő – TSPC Engineering Kft., Szuhayné Turóczi Zita – TSPC Kft.; Geri Péter – TSPC Mérnökiroda Kft.; Kiss István – GWS Technology Kft.; Zay Zoltán – ZABO General Kft.

Projektmenedzser asszisztens: Bodó Nikoletta – TSPC Kft.