Skip to main content

Bokrétaünnepséget tartottak a Toperini Ipari Parkban a CECZ Logistic Park Management Kft. Okosraktárában, melynek generáltervezési feladatait a TSPC Csoport látta el. A kínai-magyar együttműködés beruházásának köszönhetően létrejövő új e-kereskedelmi ipari és logisztikai központ szerkezetkész. A generálkivitelező Pallér Csarnok munkáját a TSPC Csoport tervezői művezetéssel segíti.

A raktárban az online vásárlással elérhető általános használati árú, illetve az erre kijelölt zónákban egészségügyi anyagok kerülnek tárolásra.

A raktárépület költséghatékony szerkezetekkel és műszaki megoldásokkal készül el, kiemelt figyelemmel a globális építőanyagpiac és az egyéb szektorokat érintő kereskedelmi-beszállítói láncok státuszára. A raktár különlegessége a robotizált technológia, amely egy, a megbízó által biztosított rendszerrel történik. Az épület homlokzata visszafogott színhasználattal készül, megtartva az épület karakterét és funkcióit.

Fenntarthatóság szempontjából cél a telek befásítása, kiserőmű kategóriájú napelemmező telepítése az épület tetejére, illetve egy passzív légvezető rendszer kialakítása, amelyet a TSPC Climate Energy Engineering Design (CEED) csapata hozott létre a hatékony, klíma nélküli hűtéshez és fűtéshez. A CEED csapat kiemelt figyelmet fordított a vizsgálatokra, hogy a lehető legjobb gépészeti megoldást hozzák létre.

A tervezett épület költséghatékony szerkezettel és műszaki megoldásokkal készül el. Az okosraktár létrejötte 210 új munkahelyet teremt, melyből 170 raktári és 40 irodai állás. Hosszútávú cél a raktározási és logisztikai iparág felé orientálódó tanulók képzését is lehetővé tevő létesítmény és infrastruktúra kialakítása.

Megrendelő: CECZ Logistic Park Management Kft.

Projektmenedzsment-bonyolító: EEB Eurázsiai Mérnöki Kft.

Generáltervező: TSPC Kft.

Generálkivitelező: Pallér Csarnok Kft.