Skip to main content

A TSPC Csoport 10. évfordulójának alkalmából nemcsak a céget, hanem a munkatársakat is ünnepeljük. Büszkék vagyunk rá, hogy a TSPC 10 év alatt egy kiemelkedően teljesítő, akár nagycsaládnak is nevezhető csapattal, cégcsoporttá nőtte ki magát. A régebb óta itt dolgozó kollégákat a legkedvesebb emlékeikről, szakmai kihívásokról és arról kérdeztük, hogy miért szeretnek a TSPC-nél dolgozni.

Könözsi Szilvia
Építész tervezési igazgató, Projektvezető építész

2012 óta a TSPC munkatársa

 

„Az építész ágazat 10 fővel indult, az évek során a legnagyobb létszám bővülésen keresztül ment szakág lettünk. Ma már több csoport működik az ágazaton belül eredményesen, és összhangban. Büszke vagyok arra, hogy kiemelt szakterület a BIM, és piacvezető szerepben vagyunk a csoport erőssége miatt. A legfontosabb TSPC keretein belül készült tervezési munkám a Millenáris Park Széllkapu projekt volt. Az átadás napján elmerülve a látogató közönség között éreztem azt a pillanatot, hogy immár nem egy napi feladatot adó projekt tervezője vagyok, hanem én magam is látogatójává váltam a parknak.”

Gönye Péter
Építész tervező

2012 óta a TSPC munkatársa

 

„2012 óta nagy utat jártunk be, amin egyre nagyobb és komplexebb munkákon dolgozhattunk. Ahhoz, hogy jelenleg ilyen nagy léptékű és komplex projekteken dolgozhassunk generáltervezőként, a TSPC csapatán belülre hoztuk a szakági tervezők egy részét. Csapaton belül gyorsabb és hatékonyabb lett a kommunikáció és a munkavégzés. A kivitelezővel közös és konstruktív munka miatt kedvenc projektem az EYOF sportkomplexum. Szakmai kihívás ennél a projektnél, hogy az elkészült sportpályáknak meg kellett felelnie az olimpiai minősítésnek.”

Horváth Gergely
Integrált irányítási rendszervezető

2012 óta a TSPC munkatársa

 

„A győri Dunakapu tér és korzó a legnagyobb személyes kihívásom. Pozitív élmény, hogy „tűzön- vízen”, avagy régészeken át, szinte mindenki meg akarta valósítani. A TSPC-ben a munka-élet egyensúlyt szeretem, avagy nálam ez nem egy „munkahely”. Részemről nem munka van, hanem feladat. A feladatot el kell végezni, ha ez 1 perc, ha ez 30 óra egyben, nem számít. A cél az álom teljesülése.”

Vezér- Vereb Éva
Építész tervezési koordinátor

2012 óta a TSPC munkatársa

 

„Alapvetően mindig is nagyra értékeltem azt a bizalmat, amit a cégnél kaptam, mind a vezetőség, mind a munkatársaim részéről. Nagyon szeretem a közösséget, a csapatot. Elmentem 5 évre, hogy a kisgyerekeimmel legyek, de ez idő alatt is úgy éreztem, hogy továbbra is része vagyok a csapatnak és számítanak majd rám. Most, hogy úgy döntöttem ismét munkába állok, tárt karokkal fogadtak és nagyon rugalmasan álltak a megváltozott munkavégzési körülményeimhez. Nagyon bízom benne, hogy 5 év szünet után ismét pozitív kapcsolatokat tudok kialakítani a munkatársakkal és ismét szerves része lehetek a csapatnak.”

Szögi Mátyás
Villamostervezési csoportvezető

2014 óta a TSPC munkatársa

 

„Az ok, amiért szeretek a TSPC-nél dolgozni, hogy két egyforma projektem eddig nem volt, jó a munkaközösség és nem csak villamosmérnökökkel vagyok körülvéve, így külön öröm más szakmák munkájába belelátni, társszakágakkal együtt gondolkodni. A villamostervezés területén fokozatosan próbáltunk építkezni. 2016-ban még csak kettő, 2017-ben három, 2018-ban öt fővel kezdtük meg az évet. A céges struktúra átalakulásával 2021-től már MET-NET Konzorcium Kft. néven folytatjuk az épületvillamossági tervezést a cégcsoportban. Jelenlegi 12 fős tervező csapatunk lefedi a komplett villamos tervezési szakterületeket – villamos közmű, erősáram, gyengeáram, automatizálás- így már a nagy projekteket is képesek vagyunk házon belül tartani, szóval a felépített csapatra és a csapat munkamoráljára vagyok a legbüszkébb, mert egy ilyen csapatban mindig öröm dolgozni.”

 

 

Tornyi Dávid
Látványtervező


2015 óta a TSPC munkatársa

 

„Nagyon szeretem a TSPC közösséget, a kollégákkal túrázást, az Ultrabalaton-, Ultratisza-tavi futásokat, és nagyon tetszik, hogy kutyabarát az iroda! Szakmailag Győrben a II. János Pál tér park volt a legnagyobb kihívás, a 3D-s emberek „pózoltatása”, illetve vízszimuláció készítése miatt. Ezek nagy kihívást jelentő feladatok voltak.”

Lakatos Janka
Tartószerkezeti tervező

2016 óta a TSPC munkatársa

 

„Amikor 2016-ban a céghez jöttem, az egész cég kislétszámú volt, a statika szakág pedig velem lett 3 fős. Azóta a cégcsoporton belül külön cég lettünk és már 10 feletti létszámmal dolgozunk számos projekten. Így már sokkal nagyobb volumenű projekten is tudunk dolgozni. A jó irodai légkör és a közvetlen kollégák nagy mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a mindennapok kellemes hangulatban teljenek, kemény munka esetén is. A cég emellett már lehetővé teszi az otthoni munkavégzést, így igazodva a különböző emberek különböző igényeihez, ez számomra különösen pozitív változás volt. Mióta itt dolgozom több baráti kapcsolat alakult a közvetlen kollégákkal, ami szerencsére maradandó maradt annak ellenére is, hogy van köztük olyan, aki már nem dolgozik a cégnél.”

Fekete Attila
Építész tervező

2016 óta a TSPC munkatársa

 

„A TSPC nagyprojektjei közül a Millenáris Széllkapu projekt jelentős próbatételt jelentett, nem csak a tervezés, de a kivitelezés fázisában is. A projekten alkalmazott egyedi megoldások megtervezése és megfelelő kiviteleztetése komoly szakmai kihívást jelentett számomra. A park hivatalos átadása után egyik legkedvesebb emlékem, amikor először pillantottam meg a gyerekek sajátos parkhasználatát mind a játszótéren, mind pedig a mesterségesen kialakított dombon, mely a pihenőpark koncepciójának részét képezte. Másik maradandó emlékem, amikor a projekt a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázat aranyérmét nyerte, és Párizsba utaztunk a díjátadóra. A díjátadó est mintegy megkoronázása volt a közel 5 éves erőfeszítéseinknek.”

Csűri Johanna
építész tervező

2016 óta a TSPC munkatársa

 

„Számomra az erős alappillér, a megbízható háttér jelenti a legtöbbet, amiért itt dolgozom, valamint a közösség, ahol néhány emberrel szakmailag felfelé húzhatjuk egymást. A legnagyobb kihívást számomra a Testnevelési Egyetem jelentette: visszaemlékezve ezt a munkát élveztem a legjobban, számtalan szempontot figyelembe véve, számos szakági és társtervezővel, gyártóval és forgalmazóval dolgozhattunk együtt, ami sokrétű gondolkodásra késztetett és inspirált. Korszerű, eddig ismeretlen anyagokat tervezhettünk be, ezáltal új szempontok kerülhettek figyelmünkbe, valamint szuper csapat állt össze. A 10 év elteltével több, szélesebb körű szakmai tapasztalatra tett szert az iroda építész részlege, melynek részese vagyok és úgy érzem, hogy könnyebben és gyorsabban tudunk egymással együttműködni, mint ezelőtt bármikor – erre büszke vagyok.”

Lakomcsik Attila
Építész tervező

2016 óta a TSPC munkatársa

 

„Mindig jó viszont látni a megvalósult épületeken a munkáimat: például a grasshopperrel rajzolt rácsot a Széllkapun vagy a restaurált ablakot a Városligeti fasor egyik épületén. Azért szeretek a TSPC-nél dolgozni, mert sok a barátságos kolléga, befogadó a közösség és jól szervezett a munka. A sok közös, kedves emlék és együtt megélt nehézségek igazi csapattá kovácsoltak minket.”