hotel

Hotel Dorothea

Budapest belvárosában, a Vörösmarty tér mellett tömbrehabilitáció keretében három épületből álló egységben nemzetközi standardnak megfelelő szálloda, dunai panorámás apartmanok, exkluzív lakások, éttermek, üzlethelyiségek, valamint tetőterasz és sky étterem kap helyet.

Portfólió

hotel

Hotel Dorothea

A fejlesztés során a budapesti belváros három műemléképülete egységes építészeti és belsőépítészeti gondossággal születik újjá. Az Apáczai Csere János utca és a Vigadó utca által határolt részen helyezkedik el az úgynevezett Mahart-ház (az egykori Magyar Királyi Folyam- és Tengerhajózási Részvénytársaság székháza), a Vörösmarty tér felől a Futura-ház (más néven Münnich-ház), a Wekerle utca felől pedig az egykori Bank székház (Weber-ház, az egykori Egyesült Budapesti Fővárosi Takarékpénztár székháza).

A műemléki védettség alatt álló épületek homlokzatai teljes egészében megmenekülnek, az épületbelsőkben a védelem alatt álló tereket és építészeti elemeket értékmegőrző szemlélettel integrálja a tervezőcsapat. Különleges értéket képviselnek például a Weber-ház gazdag belső díszítéssel és egyedülálló oszlopcsarnok-térképzéssel rendelkező földszinti bejárati terei, a belső domborművek vagy a Mahart-ház előcsarnoka és díszlépcsője, ahol a hajózási társaság motívumai is megjelennek.

Tevékenység: generáltervezés, engedélyezési terv, kiviteli terv

Munkatársak: Kádár Mihály, Balla Balázs, Faltusz Csaba, Rónaszéki Gábor, Gáspár Zoltán, Bán Márton, Bodnár Anita, Csűri Johanna, Csapó Máté, Fekete Attila, Fenyvesvölgyi Mónika, Gönye Péter, Gyovai Benjamin, Hegedüs-Kolozsi Sarolta, Hitró Enikő, Lakomcsik Attila, Mezei György, Mezey Petra, Varga Péter, Huszár Attila, Nagy Gábor, Bélafi Károly

Partnerek: Lissoni Associati srl., Market Építő Zrt., ECO-TEC Kft.

Megbízó: BDPST Zrt. és Cretum Kft.