Hírek

Épül az akkumulátorgyár Komáromban: a belsőépítészeti generáltervező a TSPC

2020. február 11.

A belsőépítészeti generáltervező TSPC segíti a megrendelő dél-koreai SK Innovation munkáját abban a projektben, melynek keretében 430 ezer négyzetméternyi területen épül Komárom új akkumulátorgyára. A komáromi ipari parkban az elektromos autókban használható lítium akkumulátorokat gyártják majd. Korábbi sajtóhírek szerint a beruházás becsült értéke 97 milliárd forint, amelyet a magyar állam vissza nem térítendő támogatással segít. A gyártás 2020-ban kezdődik.

A 130 ezer négyzetméteres gyár felépítésében a magyar TSPC Csoport a belsőépítészeti kiviteli terv elkészítésében és a tűzvédelem szakterületén segíti a dél-koreai megrendelőt. A TSPC partnere a Hyundai Engineering Corporation.

„2020 a nemzetközi partnerségek éve lesz a TSPC életében – mondja Farkas Péter, a cég nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója. Hamarosan több olyan projektről is beszámolhatunk, melyekkel kilépünk az országhatárokon túlra. Hiszünk abban, hogy a nemzetközi kooperációkban a partnerek tudása összeadódik: Magyarország egyik legnagyobb mérnökirodájaként erős háttérrel és munkatársaink komoly hazai tapasztalataival indulunk el ezen az úton.”

A TSPC évek óta működteti fiókirodáját Hong Kongban, illetve több hazai projektjük kapcsán végeztek ázsiai előtanulmányokat. Az OSZK Archivális Raktárának tervezése előtt például a 11 milliós lakosú kínai Guangzhou városában tanulmányozták az automatizált könyvtári rendszert.

„Azt gondoljuk, hogy a TSPC szakemberei komoly tapasztalatot szerezhetnek a nemzetközi partneri együttműködésekben, hiszen már akár egy pályázati kiírás is jelentős különbségeket mutat keleten és nyugaton. Az ezekhez való alkalmazkodás képessége rugalmassá, kreatívvá és kultúránként változó értékekre nyitottá teszi a kollégáinkat.” – mondja Kádár Mihály, a TSPC tulajdonos-ügyvezetője.

Címkék:
Adatkezelési tájékoztatónk jogszabály változás miatt frissült, de az adatok kezelésének részletei változatlanok. A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében.
Elfogadom
Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Köszönjük munkavállalóinknak és partnereinknek, hogy lehetővé tették, hogy cégünk, a TSPC egy gyors átállás után, megteremtve a munkavégzés személyi és tárgyi feltételeit, változatlan lendülettel folytathatja a munkát.

A TSPC számára prioritás a munkatársak biztonsága és egészsége, a jelenlegi nehéz helyzetben pedig fontosnak tartottuk, hogy közösségként gondolkozva, egymásért is tegyünk - döntéseink ezt szem előtt tartva születtek meg.

Hiszünk benne, hogy az új munkakörnyezet új nézőpontot, ötleteket és friss energiákat jelent majd - továbbra is szakértelemmel és dinamikus csapattal kísérve megrendelőinket az ötlettől a megvalósulásig.