Hírek

Alapkőletétel Zalaegerszegen: ilyen lesz a Mindszenty Múzeum

2020. július 02.

Július 2-án letették a zalaegerszegi Mindszenty Múzeum alapkövét: elindul a Modern Városok Program keretében megvalósuló múzeum építése. A TSPC tervezés és műszaki ellenőrzés feladatkörökben segíti a projektet.

Kép forrása: zalamedia.hu

A Mindszentyneum Mindszenty József bíborosnak és az egyházüldözés áldozatainak állít emléket. Az 1200 négyzetméteres épületben kiállítótermek, konferenciaterem és közösségi tér is helyet kap majd, a tervek szerint a központ zarándokhelyként is látogatható lesz. Az alapkőletételen Zalaegerszeg polgármestere, Balaicz Zoltán kiemelte: az egykori apátplébános 1917-ben került a városba hitoktatóként és élete nagy részét itt töltötte, sok szállal kötődik a városhoz.

A Mindszenty múzeumhoz tartozik majd egy közel száz autó és három busz számára készülő parkoló is. Zalaegerszeg a fejlesztéssel a Csíksomlyótól Mariazellig tartó Mária-zarándokútnak is fontos állomása lesz majd.

Címkék:
Adatkezelési tájékoztatónk jogszabály változás miatt frissült, de az adatok kezelésének részletei változatlanok. A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében.
Elfogadom
Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Megoldásokat szállítunk - otthonról is!

Köszönjük munkavállalóinknak és partnereinknek, hogy lehetővé tették, hogy cégünk, a TSPC egy gyors átállás után, megteremtve a munkavégzés személyi és tárgyi feltételeit, változatlan lendülettel folytathatja a munkát.

A TSPC számára prioritás a munkatársak biztonsága és egészsége, a jelenlegi nehéz helyzetben pedig fontosnak tartottuk, hogy közösségként gondolkozva, egymásért is tegyünk - döntéseink ezt szem előtt tartva születtek meg.

Hiszünk benne, hogy az új munkakörnyezet új nézőpontot, ötleteket és friss energiákat jelent majd - továbbra is szakértelemmel és dinamikus csapattal kísérve megrendelőinket az ötlettől a megvalósulásig.